Yandex Metrica

Bu destek cebinizi ısıtacak! Başvurular online yapılıyor

Bu destek cebinizi ısıtacak! Başvurular online yapılıyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte enerji harcamalarında ortaya çıkan artışa karşı vatandaş yalnız bırakılmıyor ve yapılan yardımlarla faturaların daha kolay ödenmesi sağlanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:29

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ekonomik problem yaşayan vatandaşlara PTT üzerinden ödemeler yapılıyor. Faydalanmak isteyen vatandaşlar hızlı şekilde başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Maddi durumu kötü olan vatandaşlara devletin sağladığı özellikle kış ayları için yapılan ödeme PTT üzerinden yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden planlanan birçok yardım desteğine ek olarak elektrik ve doğalgaz yardım desteği de sağlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT aracılığı ile doğal gaz tüketim desteğini vatandaşlara yapmaktadır. Bu destek 900 TL ile 2.500 TL arasında yapılmaktadır. Daha soğuk şehirlerde yapılan yardım daha yüksektir.

DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu dolar kaç TL olacak? DOLAR/TL ne kadar?- 19 Nisan Cuma döviz fiyatları: 2024 sonu... Haberi Görüntüle

BAŞVURU ŞARTLARI

PTT doğal gaz ve elektrik desteği almak isteyen vatandaşlar için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Başvuruda bulunacak vatandaşın doğal gaz arzı bulunan bölgede ikamet etmesi.

Ön ödemeli doğal gaz veya ikamet edilen adreste faturalı abone olmak. Ayrıca başvurulacak PTT ödemesi için faturanın mesken aboneliğine ait olması gerekiyor. Buna ek olarak SYDV hak sahipliği vermeli.

PTT doğal gaz yardımı başvurularını hafta içi ve mesai saati içinde yapmak zorunda değilsiniz. E-Devlet üzerinden online başvurular her an ve her yerden yapılabilir. Giriş yaptıktan sonra “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına gidilmesi gerekiyor. Buradan adımları takip ederek başvurunuzu yapabilirsiniz. Ardından ödemelerinizi PTT üzerinden alabilirsiniz. İncelemeler tamamlanarak onay verildiği zaman faturalarını PTT’ye ibraz eden vatandaşlar PTT elektrik ve doğal gaz desteği ödemelerinden faydalanarak 900 ila 2500 TL arası ödeme alabilmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading