Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bu da Paris'in TOKİ'si! Ülkede kira fiyatları uçunca ucuz konut yapma kararı aldılar

Bu da Paris'in TOKİ'si! Ülkede kira fiyatları uçunca ucuz konut yapma kararı aldılar

Fransa'da Paris Belediyesi, metrekaresi 60-70 avroya ulaşan kiralık konut fiyatları karşısında Türkiye modelini örnek alarak devlet bünyesinde yapılan toplu konut oranını 2035'e kadar yüzde 40'a çıkarma kararı aldı.

Ekonomi

08.02.2024, 16:18

Fransa'da Paris Belediyesi, Türkiye'nin TOKİ modelini akıllara getiren Yerel Şehircilik Planı kapsamında, 2035 yılına kadar, yüzde 30 sosyal konut ve yüzde 10 ara konut olmak üzere yüzde 40 toplu konut hedefi belirledi. Bu konutların, Paris'te metrekaresi 70 avroya ulaşan kira fiyatlarını baskılaması hedefleniyor.

Emekliler sürpriz bekliyor! AK Parti'den emekliye zam açıklaması: Çalışmalar bitmek... Haberi Görüntüle

YÜKSELEN KİRA FİYATLARI YÜZÜNDEN İNSANLAR PARİS'TEN KAÇIYOR

Paris'te 50 metrekarelik ortalama bir kiralık dairenin fiyatı 1200 avroya (Yaklaşık 22 bin 300 TL) malolurken yılda yaklaşık 10 bin kişi Paris'i terk ediyor. Paris Belediyesi, Avrupa'nın en yoğun şehri olma ünvanını kaybetmemek ve şehirden kaçışları engellemek için toplu konut projesine özel önem atfediyor.

Belediye, bu konutların yapımını gerçekleştirmek ve neredeyse maliyetine insanlara kiralamak için özel bir şirket kurma hazırlığında.

Emeklinin cebinden 5 bin TL çıkacak! 4A, 4B, 4C’liler dikkat!... Haberi Görüntüle

TOKİ MODELİ

Düşük peşinatın yanı sıra, kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma avantajını düşük bütçeli aileler için getirmiş olan TOKİ, yaptığı projeler ile pek çok vatandaş tarafından tercih ediliyor. Ülkenin çeşitli şehirlerinde siteler şeklinde yapılan bu konutlar sayesinde birçok aile hayallerindeki eve sahip olurken bankadan kredi çekmek zorunda kalmıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading