Bu bölümü seçen öğrencilere ayda 6 bin TL geri ödemesiz burs verilecek! Üstelik iş garantili
TPAO Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın üretilmesi çalışmalarında görev almak için yetiştirilecek mühendislik öğrencileri için maaş gibi burs verileceğini açıkladı. Bu kapsamda açılan iki önlisans programlarına başvurularda ise yarın son gün.

Türkiye'nin hidrokarbon endüstrisindeki insan kaynağını geliştirmek amacıyla imzalanan protokolle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu'nda Mavi Vatan'da çalıştırılmak için yetiştirilmek üzere iki ön lisans programı açıldı.
Ön lisans programlarına başvuru için yarın (5 Ağustos 2022) son gün.
SONDAJ OPERASYONLARINDA GÖREV ALACAK ÖĞRENCİLER ÖĞRENİM SÜRESİ BOYUNCA BURS ALACAK
Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi kapsamında açık denizde yürütülen sondaj operasyonları, sondaj gemilerinin işletilmesi ve üretim tesislerinde görev alacak teknisyen ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan bu programlara yerleşen ve kesin kayıt yaptıran tüm öğrenciler öğrenim süresi boyunca burs alacak.
10 AYRI MÜHENDİSLİK DALINDA 26 ÖĞRENCİYE AYLIK 6 BİN LİRA BURS
TPAO'nun alt şirketi TP-OTC, 60 öğrenci için 3 bin liraya kadar burs imkanı tanıyacak. Bununla birlikte Petrol-Doğal Gaz, Jeoloji ve Jeofizik mühendislik bölümleri başta olmak üzere toplamda 10 ayrı mühendislik dalında 26 öğrenciye aylık 6 bin lira burs verecek.
Ön lisans eğitimini bitiren öğrenciler, TPAO’nun alt şirketi TP-OTC’nin işe alım süreçlerinde öncelikli olarak değerlendirilecek. Okullarını başarıyla bitiren öğrenciler TPAO’nun alt şirketiTP-OTC’de çalışma imkanına sahip olacak. Bunun için öğrenciler öncelikli olarak bu iki programdan birini tercih ettikten sonra 30 Eylül tarihine kadar burs için başvuru yapabilecekler.