Yandex Metrica
SON DAKİKA
Brent petrolün varil fiyatı 85 doları geçti

Brent petrolün varil fiyatı 85 doları geçti

Brent petrolün varil fiyatı, doğal gaz ve kömür fiyatlarındaki artışın, üreticileri petrol kullanmaya yönelttiği ve bu yüzden birkaç ay içinde arz açığı oluşacağı yönündeki beklentiyle 85 doların üzerine çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:08

Geçtiğimiz günü 84 dolar olarak tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı bugün saat 16.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,34 artış göstererek 85,09 dolar seviyesine ulaştı. 

Buna göre, Brent petrolün varil fiyatı 85,45 dolardan işlem gördüğü Ekim 2018'den bu tarafa en yüksek seviyeye erişti.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 27 Mart benzine ve motorine zam... Haberi Görüntüle

YÜKSELEN GAZ FİYATLARI

Brent petrolün varili bugün saat 17.47 itibarıyla 84,78 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 82,22 dolardan alıcı buldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası tüketim artarken arzın yetersiz kalması ve yükselen doğal gaz fiyatlarının elektrik üretiminde petrol kullanımını teşvik etmesiyle talebin daha da artacağı beklentileri, fiyatların yukarı yönlü hareketini desteklemeye devam ediyor.

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) dün yayımlanan raporuna göre, üreticilerin doğal gazdan petrole geçişi küresel talepte normal koşullara kıyasla günlük 500 bin varile yakın bir artışa neden oluyor. Uzmanlar, OECD ülkelerinde 2015'ten bu zamana kadarki en düşük seviyeye gerileyen petrol stoklarına işaret ederek, bu düşüşün arz açığı endişelerini artırarak fiyatlara ivme kazandırdığını belirtiyor.

Öte yandan, EIA'nın dün açıkladığı verilere göre, ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 6,1 milyon varille beklentinin üstünde arttı. Piyasa beklentisi, stokların yalnızca 140 bin varil artacağı yönündeydi ancak ülkenin benzin stoklarında 2 milyon varil azalış oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading