Yandex Metrica
SON DAKİKA

Brent petrol yükseldi! Sürücüler dikkat! Akaryakıtta zam kapıya dayandı

Brent petrolün fiyatlarındaki değişiklik akaryakıt fiyatlarına yansıyor. Uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatı 88 dolara dayandı. Petrol fiyatındaki yükselişin önümüzdeki günlerde ülkemizde benzin ve dizel fiyatlarına zam olarak yansımaya başlayacak.

Ekonomi

21.03.2024, 10:05

Araç sahiplerinin en çok merak ettiği soruların başında hiç şüphesiz akaryakıta zam gelecek mi sorusunun yanıtını merak ediyor. Petrol fiyatları,Çin'de ekonomik  toparlanmanın hızı ve ABD'de olası bir resesyona ilişkin belirsizliklerin etkisiyle düşiş gösterdi. 

Asya piyasalarında bir hafta sürecek 'Ay Yeni Yılı' tatilinin petrol talebini olumsuz etkileyeceği endişeleri ve Covid-19 vakalarının artmaya devam etmesi fiyatların artmasına neden olacak. 

Altında fırtına öncesi sessizlik! Fed kararı altın fiyatlarını nasıl etkiler?... Haberi Görüntüle

PİYASADA GÖZLER ABD VERİLERİNDE 

Piyasalarda gözler, bu hafta ABD'den gelecek büyüme verilerine çevrildi. Geçen yılın dördüncü çeyreğine ilişkin verilerin dünyanın en büyük ekonomisinde resesyona dair belirsizliklere ışık tutması bekleniyor. Söz konusu dönemde, faiz oranlarındaki hızlı artışın etkisiyle ekonomik büyümenin bir önceki çeyreğe göre yavaşladığı öngörülüyor. 

Çin'de, Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması ve uluslararası seyahate tekrar izin verilmesiyle ekonomide toparlanma bekleniyor.

ABD'de muhtemel resesyonun Çin'den gelecek talep artışını bastıracağı endişeleri fiyatlar üzerinde baskı kurmaya neden oluyor. 

Brent petrolde teknik olarak 87,57 ile 87,73 dolar aralığının direnç, 87,41 ile 87,25 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading