Yandex Metrica
SON DAKİKA
Brent petrol 110 TL birden düştü! Benzin ve motorine olağanüstü indirim! 

Brent petrol 110 TL birden düştü! Benzin ve motorine olağanüstü indirim! 

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte 130 doları aşan brent petrol fiyatları haftanın son işlem gününde 87.4 dolara düştü. Sektör kaynakları, benzin ve motorine indirim gelebileceğini aktardı. Brent petrolde bir gündeki düşüş 110 TL olarak kayıtlara geçti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:51

Merkez bankalarının faiz artışı kararları sonrasında Brent petrolün varil fiyatında bugünkü düşüş yüzde 3’e ulaştı. Üst üste dördüncü haftalık kaybına hazırlanan Brent petrolün varil fiyatı bugün 87,4 dolara kadar geriledi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte martta 130 doları aşan Brent petrol fiyatı, savaş öncesi seviyelere geriledi. Brent petroldeki dünkü düşüş 110 TL olarak kayıtlara geçti.

İşsizlik ödeneğinde yeni gelişme! Çalışmayan vatandaşlara destek ödemesi: Başvuranların hesabına... Haberi Görüntüle

POMPAYA İNDİRİM BEKLENTİSİ

Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da bugün 80,35 doları gördü. Akaryakıt sektörü kaynakları ise benzin ve motorinde bugün ya da yarın gece indirim beklenmediğini belirtti. Ancak sonraki günlerde düşen petrol fiyatlarının benzin ve motorin pompalarına indirim olarak yansıyacağı ifade edildi.

SGK resmen duyurdu: Emeklinin hesabına 5 bin TL yatacak! Tek... Haberi Görüntüle

DOLAR ENDEKSİ ARTIYOR

Fiyatlardaki düşüşte, merkez bankalarının hızlanan faiz artırımı kararlarının ardından ortaya çıkan ekonomik resesyon endişeleri ve değeri artan dolar etkili oldu. ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değerini ölçen dolar endeksindeki artış da dolara endeksli petrolü, diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getiriyor.

Bakan Uraloğlu canlı yayında müjdeleri tek tek sıraladı: Yeni metrolar... Haberi Görüntüle

DÜŞÜŞ DEVAM EDEBİLİR

Uzmanlar, petrol fiyatlarının arz riskleri ve daralan piyasa koşulları nedeniyle 80 doların üzerinde destek bulmaya devam edeceğini ancak küresel resesyona daha hızlı bir şekilde geçiş olması durumunda fiyatların bu seviyenin de altına gerileyebileceğini tahmin ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading