BP Türkiye'den neden çekildi? BP kime satıldı, sahibi kim?

BP Türkiye'den neden çekildi? BP kime satıldı, sahibi kim?

Britanyalı enerji şirketi olan BP, Türkiye’den çekilme kararı aldı. İstasyonların ismi ise değiştirilerek satın alan Petrol Ofisi’ne devredilecek. Peki, BP Türkiye’den çekiliyor mu?

Petrol Ofisi, BP’nin Türkiye’de bulunan akaryakıt ve terminal operasyonlarının satın alımını resmen tamamladı. Petrol Ofisi konusunda araştırmalar devam ederken BP’nin yeni isminin ne olacağı da merak haline geldi.

Petrol Ofisi Grubu, BP’nin Türkiye'deki akaryakıt ve terminal operasyonlarını resmen satın aldı. Şirketten yapılan açıklamada, işlem kapanışıyla birlikte BP’nin BP Turkey Refining Limited ve BP Petrolleri AŞ'deki hisseleri ile ATAŞ, Çekisan ve Ambarlı ortak girişim terminallerindeki payları Petrol Ofisi Grubu'na tamamen devredildi.

Türkiye'nin pek çok bölgesinde faaliyet yürüten ve aktif olarak 770'in üzerinde istasyonu bulunan BP Türkiye, devir işlemleri ile bu istasyonların tamamını Petrol Ofisi Grubu'na devretti.

BP neden çekildi

Petrol Ofisi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu, "Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını sektöre referans teşkil edecek ve Türkiye'nin enerji geçişindeki hedeflerine hizmet edecek bir işlemle karşılamaktan ötürü çok mutluyuz. Toplam deneyimin iki asra yaklaştığı eşsiz bir ekosisteme erişiyoruz. Bu bilinç ve sorumlulukla sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımlar yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz." dedi.

BP’NİN SAHİBİ KİMDİR?

BP, Britanyalı enerji şirketi ve çok uluslu petrol şirketidir. Merkezi Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da olan BP, dünyanın en büyük altı enerji şirketi arasındadır. 1908 yılında Anglo-Persian Oil Company olarak olarak kurulan BP, 1954'te British Petroleum adını aldı.