Yandex Metrica

BOTAŞ Genel Müdürü Karadeniz gazı için müjdeyi duyurdu! O tarihte kullanılmaya başlanacak

BOTAŞ Genel Müdürü Karadeniz gazı için müjdeyi duyurdu! O tarihte kullanılmaya başlanacak

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Karadeniz'den çıkarılan doğalgazın 6 Kasım'da alınacağını, Tuz Gölü'nde ise depolamanın 15 milyar metreküp kapasiteye çıkarılacağını belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Karadeniz gazı için müjdeyi duyurdu. 

Özcan Tuz Gölü'nde ciddi bir depolama kapasitesi olduğunu belirterek, "Bugün itibarıyla 1 milyar metreküpü aşmış durumdayız. 2023 yılı hedefimiz, 5.4 milyar metreküp. Tuz Gölü bölgesinde depolama kapasitemizi 15 milyar metreküplere kadar çıkaracağımız çok ciddi bir jeolojik çalışmanın müjdeli haberini sizlerle paylaşmak istiyorum. Düşüş beklemiyoruz." sözlerini kullandı. 

Memur olmak isteyenlere müjde!  KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar İŞKUR'da yayımlandı Memur olmak isteyenlere müjde! KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar... Haberi Görüntüle

KARADENİZ GAZI İÇİN 6 KASIM MÜJDESİ DUYURULDU 

Diğer yandan Karadeniz Gazı'nın 6 Kasım'dan itibaren alınabileceğini belirten Özcan, "6 Kasım itibariyle biz burada altyapılarımızı tamamlayıp doğal gazı alabilecek hale gelmiş olacağız. Altyapımız yaklaşık 50 milyon metreküp günlük kapasite. Bu ne demek? Yani 18 ila 20 milyar metreküp yıllık bir kapasiteyi taşıyabileceğimiz altyapı oluşturuyoruz. " ifadelerine yer verdi. 

Altın güne nasıl başladı? 25 Nisan altın düşüşe devam ediyor mu? Altın güne nasıl başladı? 25 Nisan altın düşüşe devam ediyor ... Haberi Görüntüle

DOĞALGAZ TÜKETİMİ ARTACAK

Doğalgaz için konuşan Özcan, sanayi tüketiminde yüzde 13 konut tüketiminde yüzde 9'luk artış gördüklerini belirterek, "Son iki yıl enerji sektörünün tarihinde görmemiş olduğu yıllar. O kadar enteresan problemlerle karşı karşıya kaldık ki buna sektörde ‘kusursuz fırtına’ diyoruz. " diye konuştu. 

Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Bakan Uraloğlu duyurdu: Osmangazi Köprüsü'nde tüm zamanların rekoru kırıldı! Haberi Görüntüle

ENERJİ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ

Enerji fiyatlarında ise yakın zamanda düşüş beklemediklerini belirten Özcan, "Projeksiyonlarda düşüş eğilimi olsa bile böyle bir düşüşü çok beklemiyoruz. Özellikle iki senelik periyotta." sözlerini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading