Yandex Metrica

Borsada sular durulmuyor! Aralıktan bu yana ilk kez o seviyeyi gördü

Borsada sular durulmuyor! Aralıktan bu yana ilk kez o seviyeyi gördü

Borsada hareketlilik devam ediyor. Haftanın son işlem gününde de dalgalı seans devam ederken BIST endeksi sabah yüzde 3'e varan kayıp vererek 5 bin puanın altını test etti ve ardından artıya geçti.

Ekonomi

23.01.2024, 22:17

Borsada hareketlilik devam ediyor. Perşembe günü meydana gelen düşüşlerin ardından 6 Aralık Cuma günü sabah saatlerinde sert satışlar gözlendi. Dolar/TL 18,78 seviyesini aşarak rekor seviyeye yükseldi. 

BIST 100 Endesi 5 bin puanın altını test etti ve yüzde 3'e yakın kayıp meydana geldi. Büyük düşüşün ardından BITS 100  artıya geçti.

Sabah seansında meydana gelen dalgalı seyirin ardından endekste yüde 5'e varan bir yükseliş yaşandı. Gün içinde en düşük 4961 puan görülürken en yüksek seviye ise 5386'ya çıktı.

Deprem sigortası yaptırmayanlar yandı! Zorunlu deprem sigortasına yeni fiyat güncellemesi geldi! Deprem sigortası yaptırmayanlar yandı! Zorunlu deprem sigortasına yeni fiyat güncellemesi... Haberi Görüntüle

İLK KEZ 5 BİN PUANIN ALTINI GÖRDÜ

BIST 100 endeksi Aralıktan bu yana ilk kez 5 bin puanın altına düştü. Uzmanlar ise birçok faktörün sert satışlarda etkisinin olduğunu belirtti.

Siyasi gelişmeler, yeni yıl ile birlikte kâr realizasyonları, düşüşe ayak uydurmak isteyenlerin yarattığı "ivme işlemleri", algoritmik işlemler ve ters repo işlemlerine getirilen kısıtlamalar endeksin gerilemesinde etkili olan başlıca sebepler arasında sıralandı.

SPK’nın geçtiğimiz hafta para piyasası fonları için Pay Senedi Repo Pazarı’nda ters repor sözleşmesi yapma yasağı getirmesinin önemli bir etken olduğu değerlendiriliyor. Uzmanlar bu yasağın 30 Ocak 2023’e dek ötelendiğini ancak bu fonların küçülme hazırlığına başlamış olabileceklerini vurguladı.

Öte yandan panik satışı ve pozisyon kapama ve halka arzlar için fon ayırma isteğinin de yaşanan satışlara destek vermiş olabileceği belirtiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading