Yandex Metrica

Borsa spekülasyoncusu! Küçük yatırımcı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkili

Borsa spekülasyoncusu! Küçük yatırımcı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepkili

BIST 100'deki her düşüşte, Twitter hesabından borsadaki küçük yatırımcıyı korkutan açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na vatandaş 'spekülasyon yapıyorsun' diyerek tepki gösterdi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:17

2022 yılının başından bu yana sürekli yükselen ve tarihi rekorlarını birer birer kıran Borsa İstanbul'da kar satışları gelince endeks perşembe günü yüzde 7'lik bir düşüş yaşadı. Ancak cuma günkü işlem seansta tekrar yükselişe geçti ve kayıpları telafi etti.

Borsa İstanbul, tarihi rekor yılını 5 bin 476 puanla tamamladı. Borsadaki istikrarlı büyüme hem yatırımcıya hem de şirketlere kazandırdı. Endekse paralel olarak büyüyen şirketler, değerini en az yüzde 196 artırırken, bazı şirketlerin daha da yukarılara çıktı.

Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam edecek? Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam... Haberi Görüntüle

ŞİRKETLER 20 MİLYARDAN FAZLA EK KAYNAK ELDE ETTİ

Borsa İstanbul, yatırım-istihdamı büyütmek isteyen ancak bankalardan bir türlü kredi alamayan şirketlere de daha ucuz finansman kapısı oldu. Yılbaşından itibaren imalat sanayiinden teknolojiye, tekstilden enerjiye kadar 41 şirket hisselerini halka arz etti. Şirketler, halka arz yoluyla 20 milyardan fazla kaynak elde etmeyi başardı. Bu sayede elde etikleri geliri yeni yatırımlara kullanarak üretime katkı veren şirketler, ayrıca istihdamlarını artırdı, borçlarını azalttı ve daha fazla ihracata imza attı. Yatırımcılar ise yüzde 800’lere varan kazançlar elde etti.

Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal yardımlara başvuru nereden, nasıl yapılır? Çalışmayan kadınlara 2 bin TL destek verilecek: Kadınlara yönelik sosyal... Haberi Görüntüle

KILIÇDAROĞLU KORKUTTU, BORSADAN ÇIKMAYAN VATANDAŞ KAZANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üretimden istihdama, finansmandan ihracata kadar birçok başlıkta reel ekonomiye katkı sunan Borsa İstanbul’u hedefine koydu. 18 Kasım’da sosyal medya hesabından yatırımcılara “Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız. Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar” ifadeleri kullandı. Ancak Kılıçdaroğlu amacına ulaşamadı, bu spekülatif çağrının ardından borsa yatırımcısına yüzde 25’ten fazla kazanç sağladı.

Tarihi rekorun ardından borsanın doğası yaşanan kar satışlarını fırsat bilen Kılıçdaroğlu yine sosyal medyasından paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, 5 Ocak’ta “Küçük yatırımcıyı uyardım, göz göre göre soyacaklar sizi dedim” ifadelerini kullandı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı da karşılık görmedi. Borsa İstanbul haftası yine değer kazanarak kapattı.

19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol yüzde 5 düştü 19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol... Haberi Görüntüle

"GİDİN SİYASİ KAVGANIZI BAŞKA YERDE YAPIN"

Kılıçdaroğlu’nun spekülatif çıkışına yatırımcılardan sert tepki geldi. Vatandaşlar sosyal medyadan şu ifadelerle tepki gösterdi:

- Sayın Kılıçdaroğlu anlamadığınız işler üzerine siyasi malzeme çıkarmak uğruna yorum yapmayın. Yarın iktidar olursanız iktidarınızı vergilerle donatacak şirketlere yatırım yapıyoruz. Gidin siyasi kavganızı başka yerde yapın!

- Bay Kemal ekonomi tecrüben ne yazık ki çok az, çünkü senin söylediğin günden şimdiye kadar borsadaki şirketlerin yüzde 90’ı 2’ye katladı. Bugün bu düşüş normal, tabii ki ara ara düzeltmeler olur hiçbir şey sonsuza dek yükselmez. Bence kendini biraz geliştir.”

- Sn. Kılıçdaroğlu yaptığınız uyarıdan sonra BIST %26 yükseldi. Türkiye’nin en değerli şirketlerine yatırım yapıyoruz. Daha şeffaf bir sermaye piyasası hepimizin isteği arzusu evet ama kimse de kimseyi soymuyor.

- Senin uyardığın gün Bist100 4526 puandı. Senden sonra 5704 puanı gördü. Bugün 5116 puandan kapandı. Seni dinleyen her türlü zararda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading