Yandex Metrica

Borsa İstanbul'da devre kesici nedir, neden uygulanır? Devre kesici ne zaman devreye girer?

Borsa İstanbul'da devre kesici nedir, neden uygulanır? Devre kesici ne zaman devreye girer?

Borsa İstanbul'da Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle birlikte vatandaşlar devre kesici nedir, devre kesici neden uygulanır? şeklindeki soruların cevabını merak etmeye başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:29

Devre kesici nedir? Borsada devre kesici, yatırımcıların belirli aralıkları aşan fiyat değişimlerinden olumsuz etkilenmemesi için Borsa İstanbul tarafından sağlanan bir nevi sigortadır. Devre kesici uygulaması, piyasayı kısa süreliğine durdurup yatırımcının gözlemlemesine imkan tanımaktadır.

SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin 240 TL ödeme! SGK'dan sigortalı vatandaşlara müjde! Şartları sağlayan çalışanlara özel 8 bin... Haberi Görüntüle

DEVRE KESİCİ NEDİR?

Borsa İstanbul tarafından yapılan devre kesici kavramının tanımına göre;

"Devre kesici, yatırımcıların belirlenen eşikleri aşan fiyat değişimlerinden olumsuz etkilenmemesi için piyasaya soluklanma imkanı sağlayan bir sigorta sistemidir."

Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Fahiş bilet fiyatlarına sıkı denetim! Haberi Görüntüle

DEVRE KESİCİ NEDEN UYGULANIR?

Devre Kesici Sistemi, işlemleri geçici olarak durdurarak yatırımcılara piyasayı anlama fırsatı verir ve bilgiye erişebilmeleri için zaman tanır. Bu sayede panik satışların, spekülatif atakların ve anormal dalgalanmaların durulması için imkan sağlanır."

Piyasanın bazen normal seyirdeyken, yeni bir Haber, gelişme ya da spekülatif bir atakla bozulabileceği belirtilen videoda, "Bu şekilde, bir payın fiyatında yüzde 10 yükseliş veya yüzde 5 düşüş olduğunda sistem devreye girer." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading