Yandex Metrica
SON DAKİKA
Borsa'da güzel gün! Endeks yükselişte yatırımcının yüzü gülüyor

Borsa'da güzel gün! Endeks yükselişte yatırımcının yüzü gülüyor

Son dakika haberi... Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Türkiye'de Rusya ile Ukrayna arasında barış ihtimali doğmasıyla birlikte  günü yüzde 1,57 değer kazancıyla 2.206,50 puandan noktaladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa nazaran 34,02 puan artarken, toplam işlem hacmi 41,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

İslam Memiş uyardı: Düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar için... Haberi Görüntüle

EN ÇOK ULAŞTIRMA ENDEKSİ KAZANDIRDI

Bankacılık endeksi yüzde 0,89, holding endeksi yüzde 3,67 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 7,85 ile ulaştırma, en çok gerileyen ise yüzde 1,71 ile madencilik oldu.

Borsa neden düştü? 25 Mart 2024 BİST 100 en çok... Haberi Görüntüle

PİYASALARDA 'İSTANBUL' COŞKUSU

Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleştirilen müzakerelerden gelen haberlerin barış yolunda iyimserliği artırmasıyla küresel piyasalarda risk iştahı önemli ölçüde arttı.

İstanbul'da, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında yapılan görüşme sonrasında iki heyet temsilcileri de görüşmenin olumlu geçtiğini açıkladı.

İstanbul görüşmelerine katılan Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, Kiev ve Çernigiv yönlerinde askeri eylemlerini azaltmaya karar verdiklerini açıklarken, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti.

TBMM'de gündem emekliler: SSK ve BAĞKUR emeklileri için yüzde 25... Haberi Görüntüle

RİSK ALGISI DEVAM ETSE DE OLUMLU HABERLER İYİMSER HAVA ESTİRİYOR

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının küresel pay piyasaları için başlıca risk unsuru olmaya devam etse de müzakerelere ilişkin olumlu haberlerin risk algısını törpülediğini bildirdi.

Yarın Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasının piyasaların odağında olacağını aktaran analistler, veri gündeminde yurt içinde ekonomik güven endeksi, yurt dışında ABD'de büyüme, ADP istihdam raporu, Almanya'da enflasyon, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin öne çıkacağını söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.150 ve 2.130 seviyelerinin destek, 2.300 puanın direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading