Yandex Metrica
SON DAKİKA
Borçlu olanlar dikkat! Bu tarihe kadar başvurun… Yapılandırma fırsatı için son tarih belli oldu  

Borçlu olanlar dikkat! Bu tarihe kadar başvurun… Yapılandırma fırsatı için son tarih belli oldu  

Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma programı 31 Mayıs tarihinde son bulacak o tarihten önce borcu olan vatandaşların başvuru yapmaları konusundan uyarılarda bulunuldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Ülkemizde her yıl iki taksit halinde ödenen emlak vergisi ödemelerinin ilk taksidinde sona gelinirken aynı zamandan vergi borcu olan vatandaşlar için başlatılan yapılandırma programı da aynı tarihte son bulacak. Birkaç gün sonra tammalanacak olan taksit ödemelerini yapmayan vatandaşlar için yüzde 2.5 faiz hesaplanacağı duyuruldu.

Ticaret Bakanlığı'nın onayı alınacak: Ekmek ve simit fiyatı belirlemede yeni... Haberi Görüntüle

SON TARİH AÇIKLANDI

İlk taksit ödemelerinin 31 Mayıs tarihinde tamamlanacak olduğu emlak vergisi ülkemizde gayrimenkul sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu bir vergi çeşidi. Emlak vergisi borcunu zamanında ödemeyenler ise gecikme durumunda yüzde 2.5 oranında faiz uygulamasıyla karşılaşacaklardır. Bu nedenle, vergi borcunu zamanında ödemek önemlidir. Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma programı kapsamında değerlendirilen emlak vergisi yapılandırması da 31 Mayıs günü son bulacak.

Çikolata fiyatları uçacak! Kakao fabrikaları üretimi durdurdu! Krizin nedeni ise... Haberi Görüntüle

40 bin TL maaşla 25000 kamu personeli alınacak! 2024 KPSS... Haberi Görüntüle

YÜZDE 90 İNDİRİM

Yapılandırma paketi içerisinde yer alan emlka vergisi borçlarında vatandaşlar 48 aya kadar borçlarını yapılandırabilecekken diğer bir büyük fırsatta peşin ödeyenlere yapıldı. Eğer vatandaşlar borçlarını peşin olarak ödemek isterlerse o zaman biriken gecikme faizinin yüzde 90'ıni silinecek. Ayrıca 2000 TL'nin altındaki tüm borçlarda bu yapılandırma kapsamında siliniyor.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading