Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bodrum'da 200 TL olan lahmacunun fiyatı Gaziantep'de bakın kaç TL

Bodrum'da 200 TL olan lahmacunun fiyatı Gaziantep'de bakın kaç TL

Yaz sezonun başlamasıyla birlikte turistlerin yoğunlukta olduğu Bodrum'da lahmacun fiyatları gündeme oturdu. Özel plaj giriş ücretlerinin 150 TL ile 10 bin avro arasında değiştiği tatil bölgelerindeki plajlarda lahmacunun 200 TL’ye satılması yerli ve yabancı turistler tarafından tepki topladı. Lahmacun fiyatları tartışılmaya devam ederken konuya Gaziantepli lahmacun ustaları da katıldı.

Ekonomi

10.02.2024, 11:00

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yabancı ve yerli turistlerin yoğunlukta olduğu Bodrum ve Antalya gibi tatil beldelerinde  her yıl yaşanan lahmacun fiyatı tartışması tekrardan alevlendi. 

Faturası yüksek gelen vatandaşlara müjde! Tam 500 TL para iadesi... Haberi Görüntüle

LAHMACUN FİYATI 200 TL

Özel plaj giriş ücretlerinin 150 TL ile 10 bin avro arasında değiştiği tatil bölgelerindeki plajlarda lahmacunun 200 TL’ye satılması tepki topladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda gündem olan lahmacun fiyatları tartışmasına Gaziantepli lahmacun ustaları da dahil oldu.

Akaryakıtta çifte zam! Benzin ne kadar oldu? Motorin kaç TL?... Haberi Görüntüle

GAZİANTEP'TE 10 TL 

Gastronomi şehri Gaziantep’te lahmacunun tanesi 10 TL’ye satılırken, Antalya ve Muğla gibi tatil şehirlerinde bu fiyat 200 TL’ye kadar çıkıyor. Tatil bölgelerinde alınan bir lahmacun fiyatına Gaziantep’te 20 lahmacun yenilebilirken Gaziantepli lahmacun ustaları tatil beldelerinde satılan lahmacunun fiyatının abartıldığını ifade etti. 

Gastronomi şehri Gaziantep’e herkesi gerçek lahmacunu yemeye beklediklerini söyleyen lahmacun ustası Şükrü Savun, plajlarda fahiş fiyata satılan lahmacunla Gaziantep lahmacunu arasında hem fiyat hem de lezzet olarak dünya kadar fark olduğunu söyledi.

Kredi kartından nakit avans çekimi için yeni karar: Faiz oranı... Haberi Görüntüle

'BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN LEZETTİR'

Usta Şükrü Savun, hem kendi mekânında hem de Gaziantep genelinde lahmacunun 10 TL’ye satıldığını vurguladı. Bodrum ve tatil beldelerinde satılan lahmacunun fiyatı ile lezzetinin hiçbir alakası olmadığını aktaran Savun, “Gaziantep lahmacununun lezzet sırrı biz yetişen ustaların lahmacunu yaparken içine sevgisini katmasıdır. Biz bu işi canı gönülden yapıyoruz. Biz burada para kazanmayı 3-4. plana atıyoruz. Bizim için en önemli olan şey lezzettir” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading