Yandex Metrica

Bitcoin yatırımcısına kötü haber! Bir daha hiç yükselmeyebilir

Bitcoin yatırımcısına kötü haber! Bir daha hiç yükselmeyebilir

Bitcoin, uzun bir süredir 17 bin dolar seviyelerinde seyrine devam ederken yatırımcılar 60 bin dolarları mumla arıyor. Öte yandan uzmanlardan peş peşe kripto para uyarısı gelmeye devam ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:12

Fed'in faiz kararı öncesinde 18 bin dolar üzerine çıkan ancak daha sonra tekrar düşen Bitcoin'de yatırımcılar eski günleri mumla arıyor.

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

YENİ ÇÖKÜŞLER GELEBİLİR

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 16.500-16.750 dolar bandında yatay seyreden Bitcoin’de yaşanan düşüş, kripto para piyasalarında zaten var olan karamsarlığın boyutunu şiddetlendiriyor. Yatırımcılar, yeni dip seviyelerin görülmesinden endişe ediyor.

Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Bakan Uraloğlu'ndan 23 Nisan müjdesi: Yarın bu hatlar ücretsiz olacak! Haberi Görüntüle

ALTCOİNLER DE BİTCOİN DÜŞÜŞÜNE EŞLİK EDİYOR

Sorunlar sona ermekten uzak The Economic Times’ta yer alan habere göre, Bitcoin, 17 bin dolar seviyelerinin altında işlem görürken altcoinler ise Bitcoin’de yaşanan düşüşe saha sert düşüşlerle eşlik ediyor. Dijital varlık piyasasının sıkıntılarının sona ermekten çok uzak olduğuna dair endişelerin artması, yatırımcıların korkularını körüklüyor.

En büyük hacme sahip olan kripto para birimi Bitcoin, cuma gününü yüzde 3,7 oranında düşüşle kapattıktan sonra pazar günü 16.550 dolara kadar geriledi. Haftanın başlarında ise Bitcoin, Sam Bankman-Fried'ın kripto imparatorluğu FTX’in geçen ay iflas başvurusunda bulunmasından bu yana en yüksek fiyatına ulaşmıştı. Aynı gün, kripto para piyasasının ikinci büyük kripto parası olan Ethererum da yüzde 6,3 oranında değer kaybetti.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

KISA YÜKSELİŞLER YATIRIMCININ DERDİNE DERMAN OLMADI

Düşüş, Bitcoin’in Kasım ayı kayıplarının bir kısmını geri alan kısa bir rahatlama rallisini de tersine çevirmiş oldu. Hisse senetleriyle birlikte hareket ediyor Ekonomi, Fed'in agresif sıkılaştırmasını savuştururken, kripto para birimleri ABD hisse senetleri ile birlikte hareket etti. Düşüş, Bitcoin’in Kasım ayı kayıplarının bir kısmını geri alan kısa bir rahatlama rallisini de tersine çevirmiş oldu. Yıl başından bu yana Bitcoin, kabaca yüzde 65 oranında değer kaybetti. Fairlead Strategies Analisti Will Tamplin, Bitcoin’in Kasım ayında gördüğü düşük seviyelere yeniden yaklaşma riski altında olduğunu söylüyor. ‘Crypto is Macro Now’ haber bülteni yazarı Noelle Acheson da, yatırımcıların sorunlu kripto komisyoncusu Genesis'in ebeveyni sayılan Binance ve Digital Currency Group da dahil olmak üzere kriptoyla ilgili birçok şirketin kaderi hakkında ürkekleştiğini yazıyor. Acheson, “Henüz ortaya çıkmayan bazı çirkin yayılma haberleri olabilir. Ancak satış yapacak olan çoğu yatırımcı bunu çoktan yaptı bile” diyerek, iflas ve benzeri olası kötü haberlerin devam edebileceğinin altını çiziyor. Dijital varlık dünyasına bağlı şirketlerin hisseleri de bu süreçte baskı altında kalmaya devam ediyor. ABD merkezli kripto para borsası Coinbase hisselerinin yüzde 9'a varan düşüşle tüm zamanların en düşük seviyesi olan 34.71 dolara gerilemesi de bunu kanıtlıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading