Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bitcoin nereye kadar düşecek? İşte kripto para piyasalarını bekleyen büyük tehlike

Bitcoin nereye kadar düşecek? İşte kripto para piyasalarını bekleyen büyük tehlike

Kripto para piyasasında Bitcoin 6 hafta üst üste kırmızı kapanış yaptı ve fiyatı bugün itibariyle 32 bin 800 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu fiyatla birlikte Bitcoin tüm zamanların zirvesi olan 68 bin 789 dolar seviyesinden yüzde 51.88 uzaklaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Kripto para piyasaları üst üste 6 hafta kan kırmızısına döndü. Bu süreçte Bitcoin yüzde 51.88 değer kaybetti. Altcoinlerde ise yüzde 70'lere varan sert düşüşler yaşandı. Bununla birlikte onarılamaz zararlara uğrayan yatırımcılar piyasayı terk etmeye başladı.

Trafikte bu kurala uymayanlara dikkat! Denetimde sürücülere 1.506 TL ceza... Haberi Görüntüle

BİTCOİN'İN DÜŞÜŞÜNDEKİ SEBEP NE?

Kripto paralardaki düşüşün ana sebebi olarak ABD Merkez Bankası’nın almış olduğu Faiz artırım aksiyonu başrol oynuyor. Fed faizi 50 baz puan artırarak yüzde 1’e yükseltti. ABD’de yükselen enflasyonu dizginlemek için faiz artırım politikası uygulayan Fed, enflasyonda düzelme görülmezse ilerleyen aylarda da faiz artıracağını açıkladı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Haziran ve Temmuz ayları için de sözlü yönlendirme yaparak 50’şer baz puanlık artışa sıcak baktıklarını duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte dolar küresel piyasalarda güç kazanırken ABD borsalarına sert satışlar geldi. Yüzde 3 civarında düşüş yaşayan ABD borsaları nedeniyle kripto paralarda da gerilemeler görüldü.

Bitcoin Coinmarketcap verilerine göre anlık olarak 33 bin 038 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

BİTCOİN NE KADAR DÜŞER?

Analistler, bu süreçte fiyat vermekten kaçınsa da bazıları Bitcoin fiyatlarının 21 bin dolar seviyelerine kadar düşüş yaşayabileceğini söylüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading