Yandex Metrica

Bitcoin'e büyük darbe! Yatırımcısını umutlandırdı ancak sonra kabus yaşattı

Bitcoin'e büyük darbe! Yatırımcısını umutlandırdı ancak sonra kabus yaşattı

Kripto para piyasasında son dakika gelişmesi yaşandı. Yatırımcılar büyük düşüşün ardından kara kara düşünmeye başladı. Hafta başında ilk kez 25 bin doların üzerini gören Bitcoin, bugün yüzde 2 değer kaybetti. İşte Bitcoin'de son durum...

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Kripto para piyasası yatırımcıları düşündürmeye devam ediyor. Bitcoin, sabah saatlerinde hızlı şekilde yükselişe geçti. Daha sonra Çin Merkez Bankası'ndan 10 baz puanlık faiz indirimi geldi. 

Geçen çarşamba ABD'de temmuz ayında yıllık enflasyonun yüzde 8.5 olduğu açıklandı. Bu oran yüzde 8.7'lik piyasa beklentisinin altında kaldı.  Bugün itibarıyla Bitcoin, yüzde 2 değer kaybederek 23 bin dolar seviyesine geriledi. 

Faiz artırımlarına yönelik beklentilerin zayıflaması borsalarda olduğu gibi kripto paralarda da yükselişe geçti. Fed yetkililerinin henüz enflasyonla mücadelede alınacak çok yol olduğunu vurgulamasına rağmen yatırımcının risk iştahında artış yaşandı.

Dünyanın en büyük ekonomisine yönelik beklentilerdeki değişim bugün dünyanın en büyük ikinci ekonomisinden gelen faiz indirimiyle birleşince 25.000 doların üzeri görüldü.

Analistler bu hafta, söz konusu seviyenin kalıcı olarak kırılıp kırılmayacağının takip edileceğini belirtti. ABD'de son enflasyon verisi açıklanmadan önce Bitcoin 23.100 dolar civarında seyrediyordu.

Bitcoin son 1 haftada yüzde 6 değer kazandı. Şu ana kadar bu yıl yatırımcısına yüzde 48 kaybettirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading