Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bitcoin 100 bin dolar olacak! Uzman ekonomist o tarihi duyurdu

Bitcoin 100 bin dolar olacak! Uzman ekonomist o tarihi duyurdu

Bitcoin kripto para biriminin fiyatı 50 bin doların altında işlem görmeye devam ederken, kripto para uzmanları, 2022’nin sonunda Bitcoin’in 100 bin dolar fiyatını çok rahat bir şekilde bulacağını söylüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:35

Satoshi Nakamoto adındaki bir kişi tarafından geliştirildiğine inanılan Bitcoin’in, ortaya çıktığı ilk dönemlerde dünya genelinde tanınması imkansızdı. Zamanın geçmesi ile beraber ve diğer taraftan teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber Bitcoin madenciliği öyle gelişti ki artık bütün dünya devletleri, finansal piyasaları ile ilgili bir karar alacakları zaman ya da normal hukuki bir karara varacakları zamanın kripto para borsaları ile ilgili iş ve işlemleri ilgilendiren çeşitli hükümleri de ele almak zorunda kalıyor.

Bu kartları kullanıyorsanız aman dikkat! O tarihte kredi kartı ücretleri... Haberi Görüntüle

OCAK SONU İTİBARİYLE YÜKSELMEYE BAŞLAYACAK

Houbi Global araştırma müdürü Beste Naz süllü, Bitcoin ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2021 senesi boyunca en çok dalgalanma hareketlerini yaşayan kripto para piyasası dışarıdan çok fazla müdahalelerde yetki makamını sahip pek çok kişi kripto paraları adeta eleştiri bombardımanına tutarken, Bitcoin’in düşüşlerinde yine de 40 ile 45 bin dolar bölgesine tutunuyor. 2021 senesinde 59 firma, bilançosuna kripto para alma şeklinde sermaye artırımına giderken, bu kurumsal alıcılar ise 30 bin ile 35 bin dolar bölgesinden alım işlemlerini yoğunlaştırdı. Her ne kadar da Bitcoin kripto para biriminin fiyatı bu haberi makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 50 bin doların altında işlem görmeye devam ediyor olsa da uzmanlar, içinde bulunduğumuz 2022'nin Ocak ayı itibariyle çok ciddi bir boğa piyasasının Bitcoin piyasasına hakim olacağını ve haziran ayına kadar başta 75 bin dolar olmak üzere 2022 senesinin sonunda ise Bitcoin’in 100 bin dolardan alım satım işlemlerine tabi tutulacağını söylüyor. Şu anda piyasanın yüzde 87’ini elinde bulunduran balinalar ya bir haber bekliyor veya yeni bir kan arayışında olabilir. Netice itibariyle cuma günü 6 milyar dolarlık bir opsiyon tamamlandı ve piyasa bu açıdan bakıldığında bir kısım daha rahat duyabildi. El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, 2021 senesi içerisinde Bitcoin ile harika işlere imza attığını söyledi ve elde etmiş oldukları kar ile FIFA kriterlerine uygun bir stadyum inşa edeceklerini söyledi. Daha önce de Bitcoin alım satım işlemlerini gerçekleştirdiklerinde elde etmiş oldukları kar oranı ile sosyal devlet projelerine imza atmıştı. Nayib Bukele, resmi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda Bitcoin kripto para biriminin 2022 senesi içerisinde fiyatının 100 bin dolar olacağını söyledi. Aynı zamanda iki ülkenin daha Bitcoin kripto birimini yasal para birimi olarak kabul edeceğini söyledi. Bitcoin, şu aralar 46.000 ile 47.000 dolar bölgesinde tutulurken bir türlü 50.000 dolar seviyesini kreması ile eleştiriliyor. Ama yine de El Salvador devlet başkanı, 2021 senesinin haziran ayı içerisinde yapmış olduğu bir açıklamada Bitcoin kripto para biriminin resmi para birimi olarak kullanılacağına karar vermişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading