Yandex Metrica

Birikmiş parasınız olabilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin: Eğer özel sektörde çalışıyorsanız o paranızı isteyin

Birikmiş parasınız olabilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin: Eğer özel sektörde çalışıyorsanız o paranızı isteyin

Özel sektörde çalışan vatandaşlara inanılmaz bir fırsat doğuyor. Devletten ödeme alan vatandaşlar hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayınız. Hesabınızda para birikmiş olabilir.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

İşçiler çalıştıkları yerlerde otomatik olarak BES’e dahil olmaktadır. BES kesintisinin farkında olmayan vatandaşların paraları bankada birikmeye devam ediyor. BES kesintisinden biriken paranın miktarı vatandaşlar tarafından merak ediyor. Sigortalı vatandaşları yakından ilgilendiren o detaylar…

BES ÖDEMESİ NASIL ALINIR?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili sorgulama yaparak biriken paranızın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) sorgulama işlemlerini e-Devlet uygulaması üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için ise e-Devlet uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. E-devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra arama kısmına “bireysel emeklilik” yazmanız ve ardından gerekli sekmeni seçmeniz gerekmektedir. Çıkan ekranda Bireysel Emeklilik Sistemi’nde ne kadar paranız olduğunu görebilirsiniz.

Yatırılan paraların belirli bir süre içerisinde hesaptan çekilmesi durumunda ise devlete geri iade edileceği bilgisi verilmiştir. Söz konusu ödemeler ise PTT şubeleri aracılığıyla çekmeyi talep edebilir ve PTT aracılığıyla da ödemeyi alabilirsiniz.

Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma Yolu'nda tarihi adım! Rotayı Cumhurbaşkanı Erdoğan çizecek! Bakan Uraloğlu açıkladı: Türkiye-Irak arasındaki Kalkınma... Haberi Görüntüle

BES NEDİR?

Özel sektörde çalışan ve çeşitli nedenlerden dolayı devlet tarafından ödeme alan kişilerin gözden kaçırmış olduğu bazı sebeplerden dolayı bankada birikmiş parası olabilir. Özel sektör çalışanları e-Devlet uygulaması üzerinden sorgulama yaparak söz konusu ödemeyi kontrol ederek birikmiş parası olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading