Yandex Metrica

DOLAR

32.36

%0.14 expand_less

EURO

35.06

%-0 expand_less

ALTIN

2323.90

%0.12 expand_less

BIST

9079.97

%3.1 expand_less

BTC ($)

70892.63

%0.28 expand_less

Sitede Ara

Bir müjde de o sektöre geldi! Yüzde 20 indirim yapıldı

Bir müjde de o sektöre geldi! Yüzde 20 indirim yapıldı

GÜBRETAŞ tarafından, bitki beslemede önemli yer tutan yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ilkbahar sezonu öncesi ortalama yüzde 20 indirim yapıldığı bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:31

GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamada, verim ve kalite parametrelerinin artışına olumlu etki etmesi bakımından yüksek düzeyde önem taşıyan ve başta örtü altı olmak üzere tarımsal üretimin her alanında kullanılan damla sulama ve yaprak gübrelerinin, temel bitki besleme ürünleri olarak tüketildiği belirtildi.

Emeklilere bayram müjdesi! 2024 Ramazan Bayramı ikramiyesi ne kadar, ne... Haberi Görüntüle

YÜZDE 20 İNDİRİM TARIMSAL ÜRETİMİN SÜRDÜRÜLEBİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ

Açıklamada, bitki beslemede önemli yer tutan yavaş salınımlı gübreler ile damla sulama ve yaprak gübrelerinde ilkbahar sezonu öncesi yapılan ortalama yüzde 20 indirimin, bitki besleme maliyetlerinin düşürülerek tarımsal üretimin sürdürülebilmesi açısından önem taşıdığı aktarıldı.

Tarım Kredi marketlerinde ramazana özel indirimler! 15 Mart 2024 Tarım... Haberi Görüntüle

'DAMLA SULAMADAN OLDUKÇA VERİM ALINDI'

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, ülke tarımında verimliliği artırmak için çalışan GÜBRETAŞ'ın, özellikle son 5 yılda bu misyonunu daha etkin hale getirerek arazide gözlem ve reçetelendirme çalışmalarını yaygınlaştırdığını belirtti.

Türkiye'nin tarımsal üretim yapılan her noktasında model üretim alanları kurarak üreticilere yerinde örnek uygulamalar ile bitki beslemeden sağladıkları faydayı artırmaları için danışmanlık hizmeti verilmeye başlandığını ifade eden Yumaklı, "GÜBRETAŞ'ın bilinçli tarımı yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamındaki model alan uygulamalarında yapılan hasatlarda tespit edilen en önemli hususlardan biri de damla sulama ve yaprak gübreleri ile oluşturulan etkili bitki besleme programlarından yüksek verim alınabilmesi oldu." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading