Yandex Metrica
SON DAKİKA

Bir gecede yüzde 700 enflasyon! Türkiye'ye bunları kim yaşattı?

2001 Krizi Türkiye'yi derin bir belirsizliğe itmişti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Bülent Ecevit'e fırlatması sonrası başlayan kriz Ecevit'in gazetecilere yaptığı açıklamayla artarak devam etti. Sosyal medya kuşağı için Türkiye'nin en kötü gününün bilgisel arşivini derledik...

Ekonomi

21.03.2024, 14:53

21 Şubat tarihinde yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda başlattığı denetime Başbakan Bülent Ecevit'in tepki göstermesi üzerine tartışma yaşanmıştı.

Ramazan Bayramı öncesi erken yatacak maaşlar belli oldu mu? Bayram... Haberi Görüntüle

ATANMIŞ CUMHURBAŞKANI KOALİSYON BAŞBAKANI'NIN SURATINA ANAYASA KİTAPÇIĞI FIRLATTI

Bunun üzerine Sezer, Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlattı. Ecevit de bu duruma çok tepki göstererek toplantıyı terk etti. Ecevit'in toplantı çıkışında bekleyen gazetecilere, "Bugün son derece üzücü bir olay oldu. MGK toplantısının açılışında, gündeme geçilmeden önce, kamu görevlilerinin önünde, Sayın Cumhurbaşkanı söz alarak, son derece de terbiye dışı bir uslupla, bana ağır ithamlarda bulundu. Devlet geleneklerimize uymayan, eşi görülmedik bir davranışta bulundu. Ya kendisine aynı üslup içinde yanıtta bulunacaktım veya terk etmek zorunda kalacaktım. Onun için toplantıdan çıkmayı tercih ettim. Orada bulunan değerli bakan arkadaşlarım da aynı davranışta bulundular, toplantıyı terk ettiler. Tabii ciddi bir krizdir bu." açıklamasında bulundu.

Atanmış Cumhurbaşkanı ile koalisyon hükümetinin Başbakan'ı arasında yaşanan 10 dakikalık bir kavga zaten tepe taklak giden ekonominin iflas etmesine Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin patlak vermesine neden oldu.

Emeklileri ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ödeme günü... Haberi Görüntüle

2001 KRİZİNİN BİLANÇOSU AĞIR OLDU

Borsa çöktü. Faizler yüzde 760'a fırladı. Gecelik faizler yüzde 6200'e kadar yükseldi. 7.6 milyar dolar tutarında yabancı sermaye ülkeyi anında terketti. Yıl sonunda enflasyon yüzde 150'ye ulaştı. 1 milyonu aşkın çalışan işsiz kaldı. 24 banka battı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading