Yandex Metrica

Bir faiz indirim kararı daha! 'Fed' sonrası furya sürüyor

Bir faiz indirim kararı daha! 'Fed' sonrası furya sürüyor

Kanada Merkez Bankası, gecelik faiz oranını 100 baz puan artırarak 1998'den bu yana en güçlü faiz artırımını gerçekleştirdi.

Ekonomi

16.03.2024, 06:00

ABD'deki enflasyon vireliri ve Fed'in aldığı faiz artırım kararı domino etkisi yapmaya başladı. Kanada Merkez Bankası, gecelik faiz oranını 100 baz puan artırarak yüzde 2,5'e yükseltti ve böylece 1998 yılından bu yana en güçlü faiz artırımını gerçekleştirmiş oldu.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

"ENFLASYON BEKLENENDEN YÜKSEK"

Banka'dan yapılan açıklamada, parasal sıkılaşmaya devam edildiği aktarılrak, politika faizinde 100 baz puanlık artışla gecelik faiz oranının yüzde 1,5'ten yüzde 2,5'e yükseltildiği kaydedildi. Ülkede enflasyonun beklenenden daha yüksek ve daha kalıcı olduğuna işaret edilen açıklamada, gelecek birkaç ayda enflasyonun muhtemelen yüzde 8 civarında kalacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Ukrayna'daki savaş ve devam eden arz kesintileri gibi küresel faktörler en büyük itici güç olurken, aşırı talepten kaynaklanan yurt içi fiyat baskıları da daha belirginleşiyor" ifadeleri kullanıldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading