Yandex Metrica

BİM'den 85 milyona kötü haber! O tarihte rekor zam geliyor

BİM'den 85 milyona kötü haber! O tarihte rekor zam geliyor

Türkiye'nin her yerinde şubesi bulunan ve uygun fiyatlı ürünleriyle tercih edilen BİM'den zam mesajı geldi. BİM'in CFO'su Haluk Dortoğlu, Ocak ayında yapılacak asgari ücret zammının BİM'in raflarına da yansıyacağını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:04

BİM'den zam mesajı geldi. BİM'in CFO'su HalukDortoğlu Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammın BİM'in raflarına da yansıyacağını belirtti. BİM CFO’su Dortluoğlu yaptığı açıklamasında “BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor” ifadelerini kullandı.

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

ZAM MESAJI VERDİ

Ocak ayında asgari ücrete gelecek zammın ürünlere yansıtılacağını ifade eden Dortluoğlu, “BİM olarak enflasyonumuz gıda enflasyonuna paralel seyrediyor” diyerek aslında ürünlere zam geleceğini üstü kapalı bir şekilde söyledi.

İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu: Yıl sonu o rakamları rahat görür İran-İsrail gerilimi en çok altına yaradı! Uzman isimden altın yorumu:... Haberi Görüntüle

'ENFLASYON MUHASEBESİNE GEÇİLMELİ'

Enflasyonun sermaye erozyonuna sebep olduğunu ve bu sebeple acil olarak enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğini söyleyen Dortluoğlu, BİM’in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha fazla gelir katkısı almaya başladıklarını belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, BAE ve KKTC'li mevkidaşları ile görüştü Ticaret Bakanı Ömer Bolat, BAE ve KKTC'li mevkidaşları ile görüştü Haberi Görüntüle

'ORTA VE YÜKSEK GELİRLİ GRUPLARIN KATKISI ARTTI'

Yurt Gazetesi’nin haberine göre Dortluoğlu, BİM’in orta ve yüksek gelirli gruplardan daha fazla gelir katkısı almaya başladıklarını belirtti. Dortoğlu konuşmasında, şirketin pazar payının yüzde 17’ye çıktığını ve diğer perakende şirketlerine göre, yüksek gelirlilerden BİM’e kayışın daha fazla olduğunu söyledi. Dortluoğlu ayrıca, yüksek gelirlilerin katkısının 2023’te artmasını beklediklerini söyledi.

Asgari ücret artışı hakkında da değerlendirmede bulunan Dortluoğlu, asgari ücret artışının refahı artırırken enflasyonist bir etki yaratabileceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading