Yandex Metrica

Bill Gates'ten piyasaları tepetaklak eden açıklama! Merkez Bankaları faiz artırımına gidecek

Bill Gates'ten piyasaları tepetaklak eden açıklama! Merkez Bankaları faiz artırımına gidecek

Microsoft kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından olan Bill Gates, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının enflasyon sorunlarını hızlandıracağını belirterek bu durumun küresel ekonomiyi yavaşlatacak faiz artırımlarını zorunlu olacağını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Microsoft kurucusu Bill Gates, CNN televizyonunda katıldığı bir programda küresel ekonomi ile alakalı değerlendirmede bulundu. 

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin sonucu olarak gıda ve enerji fiyatlarındaki artışın küresel ekonomiyi nasıl etkileyeceğini açıklayan Gates, Bu bir de devlet borçları halihazırda çok yüksek hale geldiği ve tedarik zincirinde bozulmalar yaşanan salgının üzerine geldi. Bu durum muhtemelen enflasyon sorunlarını hızlandıracak. Sonunda ekonomiyi yavaşlatacak faiz artırımları zorunlu hale gelecek" dedi.

Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye 1.536 TL para iadesi yapacak! Üzerine ev tapusu olanlar belediyeye koştu! Bir evi olanlara belediye... Haberi Görüntüle

FED FAİZ ARTIRIMI KARARINI ALMIŞTI 

Diğer yandan FED geçtiğimiz hafta artan enflasyonla mücadele kapsamında faizini 50 baz puan artırmıştı. Mart ayında ABD'de yıllık enflasyoın yüzde 8,5 ile 40 yılın zirvesine yükselmişti. 

FED'in önümüzdeki toplantılarda da benzer kararlar alması bekleniyoır. 

Ayrıca artan enflasyon sebebiyle FED'in faiz artırım kararının yanında İngiltere, Kanada, Hindistan, Avustralya merkez bankaları da artırıma gitti. Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Brezilya, Çekya ve Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları da son toplantılarında faiz artırım kararı aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading