Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bildiğiniz akaryakıt çeşitlerini unuttun! Volvo resmen duyurdu! İşte geleceğin akaryakıtı

Bildiğiniz akaryakıt çeşitlerini unuttun! Volvo resmen duyurdu! İşte geleceğin akaryakıtı

Volvo Trucks, geleceğin yakıtı olarak nitelendirilen hidrojen yakıt hücreli güç kullanacak kamyonunu test etti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:28

Araba markası Volvo, geleceğin petrolü hidrojen enerjisi yakıt hücreli kullanan kamyonunu, piyasaya sürmek için çalışmalara başladı. Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, "Bu teknolojiyi birkaç yıldır geliştiriyoruz. Müşterilerimiz, nakliye görevleri ne olursa olsun, kamyonlarından çıkan CO2 egzoz emisyonlarını tamamen ortadan kaldıracak." dedi.

Şirket 2010 yılında, benzini parçalayarak hidrojen gazı oluşturan, ardından elektrik üreten bir yakıt hücresi modifikasyonu ile elektrikli araç yelpazesini genişletmek için bir program başlattı.

Bu teknolojiyi yarı römorklara uygulayan Volvo, piller ve biyogazla çalışan sıfır egzoz emisyonlu ağır nakliye araçlarını da bu teknolojiyle buluşturmak istiyor.

Emekliler sürpriz bekliyor! AK Parti'den emekliye zam açıklaması: Çalışmalar bitmek... Haberi Görüntüle

VOLVO GELECEĞİN PETROLÜ HİDROJENLE AYNI MENZİLİ! 15 DAKİKADAN DAHA KISA BİR YAKIT İKMALİ SÜRESİNE SAHİP OLACAKLAR

Volvo, bu kamyonların yaklaşık 1.000 km'de (621 mil), dizel motorlu muadillerine benzer bir menzile sahip olacağını belirtiyor. Araçların 300 kW elektrik üreten ve egzoz olarak sadece su buharı yayan bir çift hidrojen yakıt hücresi tarafından çalıştırılacağını söylüyor.

Ayrıca bu araçlar, 15 dakikadan daha kısa bir yakıt ikmali süresine sahip olacaklar.

Hidrojen teknolojinin kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, "Bu teknolojiyi birkaç yıldır geliştiriyoruz ve ilk kamyonların test pistinde başarıyla çalıştığını görmek harika bir duygu. Müşterilerimiz, nakliye görevleri ne olursa olsun, kamyonlarından çıkan CO2 egzoz emisyonlarını tamamen ortadan kaldıracak." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading