Yandex Metrica

Biden kripto para piyasalarına neşteri vurdu! Büyük düşüş başladı! Peki şimdi ne olacak?

Biden kripto para piyasalarına neşteri vurdu! Büyük düşüş başladı! Peki şimdi ne olacak?

Bitcoin ve diğer kripto paralar geçtiğimiz çarşamba gününden itibaren kademeli olarak değer kayıpları yaşıyor. Analistler, piyasalardaki düşüşün nedenini Biden'ın yaklaşık 1 trilyon dolar değerindeki altyapı paketini onaylamasına bağlıyor. Peki kripto para piyasalarında bundan sonra ne olacak?

Ekonomi

23.01.2024, 18:18

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere, kripto para piyasalarında 5 gündür aralıksız değer kayıpları yaşanıyor. Özellikle dün başlayan ve bugün çok daha sertleşen düşüşün öncelikli nedenlerinden biri olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın, yaklaşık 1 trilyon dolar değerindeki altyapı desteğini onaylaması gösteriliyor.

Söz konusu pakette, kripto para vergi raporlama şartı getiriliyor.

bitcoin

Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Altın uzmanı uyardı: Bunu yapanlar altından çok büyük zarar edecek! Haberi Görüntüle

PAKETTE 'BROKER' TANIMI DETAYI

Biden'ın imzaladığı söz konusu paket, kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiriyor. Zira içerisinde  broker tanımının genişletilmesiyle ilgili bir bölüm yer alıyor.

Bu bölümde tıpkı geleneksel piyasalarda işlem yapan broker’lara benzer şekilde, kripto para piyasalarında işlem yapanlara da vergi raporlama şartı getiriliyor. Ayrıca bu şart sadece yatırımcıları değil madencileri de etkiliyor.

kripto para

Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş peşe imzalandı Savunma ve havacılıkta dev satış! 10 milyar dolarlık anlaşmalar peş... Haberi Görüntüle

BİTCOİN VE DİĞER KRİPTO PARALARDA BÜYÜK DEĞER KAYIPLARI YAŞANIYOR

Bitcoin (BTC) fiyatları haftanın ikinci işlem gününde yaşanan sert satışlarla gerilerken, diğer kripto para birimleri de Bitcoin’e eşlik etmeye başladı. BTC, bugün içerisinde en yüksek 64 bin 26 dolar seviyesini, en düşük ise 58 bin 662 dolar seviyesini görürken; saat 14.38 itibarıyla yüzde 5,22 oranında düşüşle 60 bin 531 dolar seviyesinde hareket etti.

Bitcoin fiyatlarının son 7 gün içerisindeki düşüşü yüzde 10'u aşarken, piyasa büyüklüğü de yaklaşık olarak 1,14 trilyon dolarda bulunuyor.

Dünkü kapanış fiyatına göre günlük düşünü yüzde 8’in üzerine taşıyan, işlem hacmi en yüksek ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH) fiyatları, bugün içerisinde 4 bin 587 dolar ile 4 bin 114 dolar arasında dalgalandı. ETH şu dakikalarda ise, yüzde 6,62 oranında düşüşle 4 bin 255 dolar seviyesinde işlem görüyor.

ETH'nin 7 günlük kaybı yüzde 11'e yaklaşırken, piyasa değeri 506 milyar dolar civarında...

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading