Yandex Metrica

Benzinlik tabelaları değişti: Bir depoda ortalama 70 lira oynayacak

Benzinlik tabelaları değişti: Bir depoda ortalama 70 lira oynayacak

Akaryakıt fiyatları, brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmadan etkileniyor. Bu gece yarısı araç sahiplerini üzecek bir haber geldi.

Ekonomi

06.04.2024, 09:27

Akaryakıt fiyatları, brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmadan direkt olarak etkileniyor. Geçen hafta benzin ve motorine yapılan zam sonrası bugün akaryakıta bir zam daha geldi. Benzinin litresi bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 25 kuruş zamlandı.

Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 21 lira 71 kuruşa, Ankara'da 21 lira 93 kuruşa, İzmir'de ise 21 lira 86 kuruşa yükseldi. Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği olmadı.

Araç sahipleri söz konusu fiyat artışı sonrası bir depoda ortalama 70 lira daha fazla ödeyecek.

Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde yeni rekor Petrol fışkırıyor! Gabar'dan gelen haber çifte bayram ettirdi: Petrol üretiminde... Haberi Görüntüle

YAKLAŞIK BİR HAFTA İÇİNDE 2 LİRAYA YAKIN ZAM

Geçtiğimiz hafta akaryakıt fiyatlarına üst üste 2 gün zam gelmişti. 17 Ocak tarihinde benzinin fiyatı 67 kuruş, 18 Ocak tarihinde ise motorinin fiyatı 1 lira 5 kuruş artmıştı.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading