Yandex Metrica
SON DAKİKA
Benzin ve motorin neden bu kadar yüksek? İşte akaryakıtta yapılan büyük oyun

Benzin ve motorin neden bu kadar yüksek? İşte akaryakıtta yapılan büyük oyun

Petrol fiyatlarının her geçen gün yükselişi, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş, Çin'in arz endişesi ve birçok küresel ekonomi etkenini bir araya getirerek devam ediyor. Türkiye'de de yükseliş devam ederken akaryakıt fiyatlarına gizli zamlar yapıldığı ve vatandaşın olması gereken fiyattan daha yüksek fiyattan akaryakıt alımı yaptığı ortaya çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:16

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın beraberinde getirdiği yaptırımlar, Çin'in tekrar patlayan koronavirüs sebebi ile kapanmaya gitmesinden dolayı ortaya çıkan arz endişesi, Rusya'nın Hazar'daki boru hattını kesmesi, Libya'da bulunan petrolün bölgede hakim olan gerilim sebebiyle ihraç edilememesi gibi birçok etken petrol fiyatlarını etkiliyor. 

Emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih netleşti! SSK ve Bağ-Kur emeklileri... Haberi Görüntüle

PETROL FİYATLARI 20 DOLARA KADAR DÜŞMÜŞTÜ 

Son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler ise benzin, motorin ve LPG'de yükselişe sebep oluyor. Bugün 112 dolar seviyesinden açılış yapan Brent petrol pandeminin ilk başladığı 2020 yılında 20 dolar seviyelerine kadar düşmüştü. 

Diğer yandan brent petrol 70'li yılların başına kadar 20-30 dolar arasında seyretti. 70'li yıllarda hızla artan petrol fiyatları ortalama 50-60 dolar arasında seyrederken 80'li yıllara gelindiğinde 40-50 dolar arasındaydı. 

Benzine zam mı geldi? 20 Mart bu gece benzine zam... Haberi Görüntüle

2008'DEKİ KRİZ PETROL FİYATINI YÜKSELTTİ 

2008 yılında yaşanan küresel ekonomik kriz ise petrolün 165 dolar seviyesine kadar çıkmasına sebep olmuş fakat aralık ayında tekrar 36 dolar seviyesine düşmüştü. 

Pandemi döneminden beri süregelen küresel ekonomik kriz sadece petrolde değil gıdada sanayide ve pekçok sektörde daralma yaşatmış fiyatları ise arz-talep dengesizliği gibi birçok etkenden dolayı yükseltmişti. 

EYT'yi kıl payı kaçıranların dikkat! SGK uzmanından açıklama geldi: 1... Haberi Görüntüle

AKARYAKIT SEKTÖRÜ KÂR MARJIMIZ DÜŞTÜ DİYE ŞİKAYET EDİYOR 

Diğer yandan Türkiye'de neredeyse her gün zam yapılan akaryakıt fiyatları vatandaşa yük olmaya başladı. Kur artışının da etkili olmasının yanında akaryakıt sektörünün gizli zamları benzin, motorin ve LPG'de fiyatları yükseltiyor. 

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! 5-10-20-30 bin TL faizsiz kredi imkanı:... Haberi Görüntüle

EPGİS ARTIK VATANDAŞI BİLGİLENDİRMİYOR

EPDK ile EPGİS arasında yaşanan sürtüşme sebebiyle uzun süredir yapılan zamlar ya da indirimler açıklanmazken 2022 başından beri vatandaşa açıklanmadan gizli gizli zamlar yapıldığı ortaya çıktı. 

Emeklinin yüzü bu haberle gülecek! Emekliye kalıcı iyileştirme için yeni... Haberi Görüntüle

BİR DİZİ GİZLİ ZAM YAPILDI

'Kar marjımız çok düştü' diyerek şikayet eden akaryakıt firmalarının yıl başından beri ardı ardına gizli zamlar yaptığı ortaya çıktı. En son ise 13 Mayıs günü benzinin litresine 4, motorinin litresine ise 3 kuruş gizli zam yapılmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading