Yandex Metrica

Benzin ve motorin fiyatları rekor kıracak! Suudi Arabistan petrol restini çekti: Satmayacağız

Benzin ve motorin fiyatları rekor kıracak! Suudi Arabistan petrol restini çekti: Satmayacağız

ABD'deki büyük bankalarının iflası ve resesyon endişesinin ardından petrol piyasası gerilemeye devam ediyor Suudi Arabistan'ın taban fiyat uygulamasına yönelik mesajının ardından benzin ve motorin fiyatlarının rekor kırması bekleniyor. İşte, detaylar...

Ekonomi

08.04.2024, 20:09

ABD'de dev bankaların iflas etmesinin ardından resesyon endişesi yaşanırken Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz Bin Selman da dünyaya resmen rest çekti. 

Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza kesmeyeceğiz! Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza... Haberi Görüntüle

'AYNI UYGUYLAMAYI YAPARLARSA ŞAŞIRMAM'

Energy İntellengence sitesine açıklama yapan Abdülaziz bin Selman, ülkesinin petrol üretimini azaltacağını söyledi ve "Diğer ülkeler de aynı uygulamayı yaparlarsa şaşırmam" dedi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın aktardığı haberde Bin Selman, "NOPEC" tasarısı ile tavan fiyat dayatmanın genişletilmesi arasında büyük bir fark olduğunu belirterek, "bunun petrol piyasası üzerindeki potansiyel etkilerinin benzer olduğunu" kaydetti.

Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Haberi Görüntüle

'BUNU UYGULAMAYAN HİÇBİR ÜLKEYE PETROL SATMAYACAĞIZ'

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatına tavan fiyat uygulama olasılığının olduğunu belirten Abdulaziz bin Selman, şunları dile getirdi:

Tedariklerimize bunu uygulayan hiçbir ülkeye petrol satmayacağız. Bu tür politikalar, netlik ve istikrara büyük ihtiyaç duyulan bir zamanda yeni riskler ve daha fazla belirsizlik getiriyor. Bu tür politikaların kaçınılmaz olarak piyasa istikrarsızlığını ve dalgalanmaları artıracağını yeniden vurguluyorum.

Petrol ihraç Eden Ülkeler Örgütü'ne (OPEC) karşı "Petrol Üreten ve İhraç Eden Kartellere Hayır (NOPEC)" adlı yasa tasarısı ilk defa 2000 yılında ortaya çıkmış ve yasalaşması için daha önce 16 kez ABD Kongresi'ne sunulmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading