Yandex Metrica

Bedava doğal gaz müjdesi! Faturalara bu ay yansıyacak! Ödeyenlere ise para iadesi yapılacak!

Bedava doğal gaz müjdesi! Faturalara bu ay yansıyacak! Ödeyenlere ise para iadesi yapılacak!

Karadeniz gazının ulusal hatta bağlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bedava doğal gaz açıklaması yapmıştı. Vatandaşlar ücretsiz doğal gazın nasıl hesaplanacağını merak ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:55

Ücretsiz doğal gaz tüm hanelerde kullanılmaya başladı. Vatandaşlar devlet tarafından karşılacak ücretsiz doğal gaz için sürecin nasıl işleyeceğini merak ederek araştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna duyurduğu doğal gaz müjdeleri ile bu ay vatandaşlar doğal gaz faturası ödemedi. Tükettikleri doğalgazı önceden satın alan kartlı doğalgaz sayacı kullananlar ise destekten nasıl faydalanacaklarını merak ediyor.

Ön ödemeli, yani kartlı doğalgaz sayacı kullananlar da ilk okumada, son bir aylık dönem kullanımları kadar ücretsiz doğal gaz almaya hak kazanacak.

Sabah'ta yer alan habere göre; hizmet aldıkları şirkete konutları için yükleme yapmaya gittiklerinde, hak ettikleri ücretsiz metreküp kadar sayaçlarına doğalgaz tanımlanacak.

Vatandaş 11 ay boyunca da evinde mutfak ve sıcak suda kullandığı 25 metreküp gaz için ücret ödemeyecek.

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

İKİ TİP DOĞALGAZ SAYACI VAR 

Türkiye genelinde ağırlıklı olarak faturalı doğalgaz sayaçları kullanılıyor. Ancak Ankara'da 290 bin konut başta olmak üzere İstanbul ve Kütahya'nın bir bölümünde ise kartlı, yani ön ödemeli sayaçlar var. Karadeniz gazı müjdesi ile faturalı doğalgaz sayacı kullananların evine bu ay ücretsiz faturaları ulaştı. Kullandıkları doğalgazın parasını önceden ödeyen kartlı sayaç kullanıcıları ise hâlâ destekten nasıl faydalanacaklarına ilişkin kafa karışıklığı yaşıyor. Ön ödemeli sayaç kullanan konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin sayaçlarının 24 Nisan tarihinden sonraki ilk okunması sırasında endeks değeri üzerinden hesaplanan tüketim miktarı abonenin hesabına "alacak" olarak yansıtılacak. Abonenin sonraki alımında bu alacak karşılığında bedelsiz olarak kartına kredi yüklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazının karaya ulaştırılmasının ardından ilk yakma töreninde yaptığı açıklamada doğal gazın vatandaşlara bir ay ısınma dahil ücretsiz olarak sağlanacağını açıklamıştı. Öte yandan 12 boyunca ise hanebaşı 25 metreküp doğal gaz her ay ücretsiz olarak verilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading