Yandex Metrica
SON DAKİKA
BDDK'dan bankalara son uyarı! Kredi kartlarında o sınır kaldırıldı! Artık ücretsiz olacak

BDDK'dan bankalara son uyarı! Kredi kartlarında o sınır kaldırıldı! Artık ücretsiz olacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin asrın felaketi vesilesiyle aldığı yeni kararları ilan etti. Söz konusu kararlar kapsamında kredi kartları için taksitlendirme süreleri, limitler ve temassız işlemlere birtakım yenilikler getirildi. Bu yenilikler kapsamında ortak ATM'lerden yapılacak işlemlerden ücret alınmayacağı açıklandı.

Ekonomi

08.02.2024, 17:31

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  asrın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş merkezli, 11 ili şiddetli bir şekilde etkileyen depremlerin ardından attığı adımlar hakkında kamuoyuna bilgilendirmelerde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirme notunda, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların borçlarına esneklik tanımak amacıyla çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildiği kaydedildi.

Söz konusu düzenlemeler kapsamında bankalarda kredi kartı kullanımlarında birtakım değişiklikler yapıldı.

Çalışanlara yıllık izin ücreti müjdesi: Yargıtay başvurdu Anayasa Mahkemesi iptal... Haberi Görüntüle

KREDİ KARTLARINA 5 BİN TL LİMİT UYGULANDI

Kredi kartlarında limite bakılmaksızın, asgari ödeme tutarı dönem borcunun yüzde 20’si olarak belirlenecek.

Kart limiti tespit edilirken bankalarca dikkate alınan sınırlar yükseltilerek bankalarca toplam kart limitinin ilk yıl için ilgilinin aylık ortalama net gelirinin 4 katını, ikinci ve sonraki yıllar için ise 8 katını aşmayacak şekilde belirlenmesi ve aylık veya yıllık ortalama gelir düzeyinin tespit edilememesi durumunda gerçek kişilerin edinebilecekleri kredi kartlarının toplam limitinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltilmesi kararlaştırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading