Yandex Metrica
SON DAKİKA
BBVA'dan dev adım: Garanti Bankası'nın tamamını alacaklar

BBVA'dan dev adım: Garanti Bankası'nın tamamını alacaklar

Garanti Bankası'nın ana hissedarı İspanyol bankası BBVA, borsada işlem gören yüzde 50,15 hisse için gönüllü pay alım teklifi yapılmasını kararlaştırdı. 

Ekonomi

23.01.2024, 18:18

İspanyol bankası BBVA, Halihazırda BBVA mülkiyetinde bulunmayan paylarının tamamı için bir gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdi.

Yapılan açıklamaya göre Gönüllü Pay Alım Teklifi'ne konu olan tüm payların satın alındığı varsayımında, BBVA tarafından ödenecek azami bedel toplam 25,7 milyar Türk Lirası (yaklaşık 2,25 milyar euro) oldu. BBVA'nın söz konusu bedeli kendi kaynakları ile ödeyeceği belirtildi.

Kalan Garanti hisseleri için teklif hisse başı 12,20 TL oldu. Söz konusu teklif 12 Kasım'da Borsa'da oluşan kapanış fiyatından yüzde 15 oranında (10,58 Türk Lirası) primli olarak belirlendi. BBVA, Gönüllü Pay Alım Teklifi'nin 2022 yılının ilk çeyreği içerisinde tamamlanacağını öngörüyor.

garanti bankası

TOGG ona rakip olarak çıkmıştı: TOGG piyasaya çıkınca iflas etmeye... Haberi Görüntüle

HABER SONRASINDA GARANTİ HİSSELERİ TAVAN YAPTI

BBVA'nın bu haberi piyasalarda hareketliliği artırdı. Zirve yürüyüşüne devam eden Borsa İstanbul yeni rekor seviyeyi görürken, Garanti hisseleri tavan oldu.

Uzmanlar, Garanti BBVA ana hissedarı Banco Bilbao Vizcaya Argentaria'nın, Garanti BBVA'nın tamamı için gönüllü pay alım teklifinde bulunacağını açıklamasının ardından bankacılık hisselerinin güne hızlı yükselişle başladığına işaret etti. Açılışta Garanti BBVA'nın hisse fiyatı 11,63 lira ile tavan olurken, aynı zamanda 13 Şubat 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading