Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bayramda çalışana çift mesai ödenmek zorunda mı? İşte 84 milyonun araştırdığı soru

Bayramda çalışana çift mesai ödenmek zorunda mı? İşte 84 milyonun araştırdığı soru

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte çalışan vatandaşlar çift mesai ödeme alıp almayacağını merak ediyor. Peki, çalışan kişi bayramda çift mesai alacak mı? İşte sorunun yanıtı?

Ekonomi

23.01.2024, 19:11

Pazartesi günü başlayan Ramazan bayramı çarşamba günü sona erecek ve bu süreçte bazı vatandaşlar çalışmak durumunda olacak. Resmi tatilde çalışan vatandaşlar ise çalıştığı sürede çift mesai ödemesi alıp almayacağını araştırıyor. 

Milliyet’ten Cem Kılıç bayramda çalışanın ne kadar ücret alacağına ilişkin önemli bir yazıyı kaleme aldı.

Gabar ve Cudi dağlarında 2024'ün rekoru kırılmıştı! TPAO duyurdu: Adana'da... Haberi Görüntüle

BAYRAMDA ÇALIŞAN EKSTRA ÜCRET ALACAK

“Bir işçi eğer bayramda çalışırsa hem genel tatil gününde çalışmadan hak kazandığı bir günlük ücretini, hem de çalışması karşılığı bir günlük ücretini alır.” diyen Cem Kılıç yazısının devamında şunları kaleme aldı: “Dolayısıyla toplamda iki günlük ücretine hak kazanmış olur. İşçiler genel tatil günlerinde bir saat bile çalışsalar, bir tam günlük ücretlerine hak kazanırlar. Dolayısıyla genel tatil gününün başladığı saatler içerisinde çalışması olan işçi çalıştığı sürenin ücretine değil, bir tam günlük ücretine hak kazanır. İşçilerin bu konuya dikkat etmeleri ve bayramda veya herhangi bir genel tatil günü çalışmaları olursa o günün tam ücretinin kendilerine ödendiğini kontrol etmeliler. Kural olarak genel tatil gününde işçi kaç saat çalışmış olursa olsun, tam günlük ücrete hak kazanmaktadır. Haftalık çalışması 45 saatin üzerine çıkmış ise bu durumda fazla mesai ücretine de hak kazanacaktır.

Tarım Kredi Marketlerinde dev indirim başladı! 16 Mart- 14 Nisan... Haberi Görüntüle

BAYRAM ÜCRETİNİ HESAPLAMANIN KISA YOLU 

İşçi tüm bayram boyunca hiç çalışmaması halinde aylık ücretini tam olarak alacaktır. Diğer yandan eğer bayram günlerinde çalışırsa çalıştığı her gün için 2 günlük ücreti tutarında ücret alacaktır. Eğer hafta tatili ve bayram çakışırsa ve işçi çalıştırılırsa bu durumda ödemenin tutarı 2,5 günlük yevmiyeye yükselecektir. Aylık maaş alarak çalışan bir kişinin toplam brüt ücreti 30 güne bölünerek bir günlük ücret tutarı hesap ediliyor. Çıkan rakam ikiyle çarpılarak bayram çalışmasının ücreti bulunuyor.

Bayramda çalıştırılan işçiye işveren iki günlük ücret ödemek durumundadır. İşverenin işçiyi bayramda çalıştırarak daha sonra izin vermesi mümkün değildir. Dolayısıyla bayramda izinli olmakla bayramdan sonra izinli olmak aynı şey değildir. İşveren bayramda çalıştırıp bayramdan sonra izin uygulaması yapamaz. Ayrıca bayramda çalışan işçiye de zamlı ücretini ödemek durumundadır, bayram gününü normal gün gibi düşünerek ödeme yapamaz."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading