Yandex Metrica

Bayram öncesi müjde! PTT ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4700 TL bayram harçlığı ödemesi yapacak

Bayram öncesi müjde! PTT ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4700 TL bayram harçlığı ödemesi yapacak

PTT, bayram harçlığı desteği kapsamında önemli bir duyuru yaptı. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için bir ödeme başlatıldı. 

Ekonomi

23.03.2024, 07:25

PTT tarafından yapılan açıklamaya göre; T.C. kimlik numarasının son hanesi 1, 3, 5, 7 ve 9 olan dar gelirli vatandaşlara 4700 TL bayram harçlığı ödemesi yapılacak. 

Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine zam, indirim geldi? Güncel akarkayıt fiyatları ne kadar oldu? Zamların ardından benzin fiyatları güncellendi! 12 Nisan benzin ve motorine... Haberi Görüntüle

BAŞVURU DETAYLARI

Kurban Bayramı için geri sayım başlamışken, PTT'nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapacağı bu ödeme, dar gelirlilere rahat bir nefes aldıracak. Bayram harçlığı ödemesi için vatandaşların başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru için T.C. kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen başvuru tarihleri önem taşıyor. 

Başvurular, PTT şubelerinden ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurunun ardından onay süreci başlıyor ve başvuruları kabul edilen vatandaşlara ödeme yapılıyor.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bayram harçlığı ödemesi alabilmesi için belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Bu şartlar arasında, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması, başvuru tarihlerinde başvurunun yapılması gibi kriterler yer alıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading