Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bayram harçlığı bekleyenlere güzel haber! Yardıma muhtaç vatandaşlara ödenecek! 4700 TL PTT'den çekilebilecek!

Bayram harçlığı bekleyenlere güzel haber! Yardıma muhtaç vatandaşlara ödenecek! 4700 TL PTT'den çekilebilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara Kurban Bayramı öncesinde bayram harcamaları için destek ödemesi sağlanacağı belirtildi.

Ekonomi

28.03.2024, 23:50

Kurban Bayramı harçlığı milyonlarca vatandaşın merak ettiği bir konu. Devlet tarafından ödenecek ve PTT hesaplarına yatırılacak ödeme için T.C. kimlik numarasının son hanesi 1, 3, 5, 7 ve 9 olan dar gelirli vatandaşlara duyuru yapılacak. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara ödenecek olan 4700 TL bayram harçlığı ödemesi hesaplara kısa süre içinde yatırılması bekleniyor. İşte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılacak olan bayram harçlığı ödemesi hakkında detaylar…

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! 5-10-20-30 bin TL faizsiz kredi imkanı:... Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Enflasyon artışı ve yaşam şartlarının zorlaşmasının ardından dar gelirli vatandaşların bayram sevincini yaşamaları için devlet destekleri sağlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda PTT’nin 4700 TL bayram harçlığı ödemesi, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmayı amaçlıyor. Maddi sıkıntı çeken vatandaşlar bu destekle birlikte bayram öncesinde rahat bir nefes alabilecekler. Bayram harçlığı ödemesi için vatandaşların başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru için T.C. kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen başvuru tarihleri önem taşımaktadır. Destek ödemesini almak isteyenler e-Devlet üzerinden başvurular gerçekleştirebilir. Başvuruların ardından onay süreci başlar ve başvuruları kabul edilen vatandaşlara ödemeler yapılır. Ödemler PTT hesaplarına veya vatandaşların başvuru esnasında belirlediği banka hesaplarına yatırılır.

Başvuran her vatandaşla verilmeyen destek için dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bayram harçlığı ödemesi alabilmesi için belirli şartları sağlamaları taşıması bekleniyor. Bu şartlar arasında, hane içindeki kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması, başvuru tarihlerinde başvurunun yapılması gibi kriterler bulunmaktadır. PTT’nin bayram harçlığı ödemesi, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakit destek sağlamayı amaçlamaktadır. Bu yardım programı, sosyal yardımlarla milyonlarca kişiye yardım eli uzatmayı hedeflemektedir. Bayram harçlığı ödemesiyle birlikte vatandaşlar, Kurban Bayramı öncesinde maddi anlamda rahat bir nefes alacak ve bayram coşkusunu tam anlamıyla yaşayabilecekler. PTT’nin bu önemli desteği, dar gelirli vatandaşların günlük hayatlarını biraz daha kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Kurban Bayramı harçlığının kısa süre içinde hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Loading