Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bankalar harekete geçti! 15 milyon emekli bu habere çok sevinecek! Promosyon miktarlarında asgari limit uygulanacak: İki katına çıktı!

Bankalar harekete geçti! 15 milyon emekli bu habere çok sevinecek! Promosyon miktarlarında asgari limit uygulanacak: İki katına çıktı!

Promosyon ödemelerinde asgari miktar uygulanacak, 2 katına çıkacak ve kimse bu rakamın altında ödemede bulunamayacak. 2017 yılında özel bankalar tarafından uygulamaya alınan emeklilere promosyon ödemesi günümüzde tüm bankalar tarafından uygulamaya geçirilmiş durumda. Gelinen son noktada bankalar kıyasıya yarışa girdi. Artık bu rekabete güncel rakamların 2 katı olan bir asgari sınır getirildi.

Ekonomi

15.02.2024, 22:18

2023 yılı bankalar ile emekli müşterilerin arasındaki güncel sözleşmelerin yeniden imzalandığı bir yıl oluyor. EYT düzenlemesi ile yaklaşık 4 milyon yeni birey de emekliliğe ilk adımını atarken bankaların arasından en yüksek promosyon yarışı hız kesmeden devam ediyor. 

Ramazanın bereketi BİM'de! 22 Mart BİM aktüel ürünler kataloğu büyük... Haberi Görüntüle

ASGARİ LİMİT UYGULANACAK 

Bankaların müşterileri ile arasında 3 yıllık maaşını oradan alacağına dair verilen taahhütname ile emekli vatandaşlara belli bir promosyon ödemesi veriliyor. Söz konusu promosyon kampanyalarına yeni bir soluk geldi. Çünkü artık asgari limit uygulanacak. 

En az 5 bin TL seyyanen zam! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere... Haberi Görüntüle

ASGARİ LİMİT NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz dönemlerde de gündem olan promosyon ödemelerine asgari limit konusu yeniden gündem oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından üzerinde çalışılan konu hakkında detaylar kulislerden gelmeye devam ediyor. Aktarılan bir bilgiye göre emekli promosyon ödemeleri en az 2 katına çıkartılacak ve hiçbir banka emekli müşterisi için bu sınırın altında ödeme yapamayacak. Üst limit için bankalar kendileri bir rakam belirleyecek ancak asgari sınırın en az 11.000 TL olacağı aktarılan en güçlü iddialardan biri.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading