Yandex Metrica

Banka ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bu bankaların ATM'lerindeki tehlikeden kimsenin haberi yok!

Banka ve kredi kartı kullananlar dikkat! Bu bankaların ATM'lerindeki tehlikeden kimsenin haberi yok!

Artık herkes bir kredi ve banka kartı sahibi. Dolayısıyla para çekmek için ATM'ler kullanılıyor. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, banka ATM'lerinden para çekmek isteyen kişiler büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Peki ATM'lerdeki gizli tehlike ne?

Ekonomi

10.02.2024, 19:30

Günümüzde herkes para çekmek için ATM'leri kullanıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre, ATM'den para çekerken gizli bir tehlike ile karşı karşıya kalıyoruz. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar; bazı dolandırıcıların ATM'lerde bulunan 'skimmer' adı verilen cihazlar sayesinde müşterilerin kart bilgilerini ele geçirdiğini söylüyor.

Skimmer cihazları, ATM'lerin kart okuyucu bölümlerine takılıyor ve kartın manyetik şeridinden geçen verileri kaydedebiliyor.

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

KART OKUYUCU KISIMLARI KONTROL EDİN

Uzmanlar, banka ATM'lerinden para çekme işlemi gerçekleştirmeden önce ATM'nin kart okuyucu kısmınının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguluyor. Bunun yanı sıra mümkünse, ATM'lerin kart okuyucusunun yanında bulunan kameralardan dolayı işlemlerin mümkün olduğunca açık alanda yapılması öneriliyor. Bankalar da müşterilerini bu konuda bilgilendirerek, ATM'lerdeki skimmer cihazlarına karşı dikkatli olmak gerektiğini belirtiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading