Yandex Metrica
SON DAKİKA
Banka iflasları piyasalarda tüm dengeleri sarstı! Finans sitemi çökmek üzere! Fed tarihi bir müdahalede  bulunabilir! O tarihte her şey belli olacak

Banka iflasları piyasalarda tüm dengeleri sarstı! Finans sitemi çökmek üzere! Fed tarihi bir müdahalede  bulunabilir! O tarihte her şey belli olacak

ABD'nin iki dev bankası Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank’ın iflas etmesi ile birlikte hükümetin mevduat sahiplerini kurtarma hamlesinde bulunması ABD Merkez Bankası tahminlerininin tümden değişmesine yol açtı. Bu kapsamda Haftanın ilk gününde dolar diğer para birimleri karşısında düşüş eğilimine girerken altına talep arttı. Peki, bu durum ne kadar devam edecek! 22 Mart'taki Fed toplantısından ne karar çıkacak?

Ekonomi

23.01.2024, 20:34

ABD'deki iki dev bankanın iflas bayrağını çekmesi neticesinde piyasalar kırmızıya boyandı. Bu süreçte altın fiyatları yükselirken dolarda düşüş gözlendi. Öte yandan piyasalarda oluşan belirsizlik iklimi kapsamında Fed'in faiz tutumunu değiştirip değiştirmeyeceği merak konusu olmuş durumda.

Benzine zam mı geldi? 20 Mart bu gece benzine zam... Haberi Görüntüle

22 MART'TA FED FAİZ KARARI BELLİ OLACAK

Goldman Sachs analistleri tarafından yapılan değerlendirme, 22 Mart’ta yapılması planlanan Fed toplantısında faiz artırımı yapılacağı beklentisinden geri adım attı. Goldman ekonomistleri konuya dair yayınladıkları raporda, “Bankacılık sistemindeki son stresin ışığında, Fed’in 22 Mart toplantısında faiz artırımı yapmasını beklemiyoruz ve marttan sonraki yola ilişkin önemli bir belirsizlik var” ifadesini kullandı.

ABD Merkez Bankası'nın banka iflasları neticesinde nihai faiz oranını yüzde 5,00 - 5,25 bandında  belirleyeceğine ilişkin tahminler ön plana çıkarken, söz konusu fiyatlamalar bankanın 25 baz puanlık en fazla 2 faiz artışına daha gideceğinin tahmin edildiğine dikkat çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading