Yandex Metrica

Bakın kaç kişi geceyi aç geçirdi? Çarpıcı araştırmanın sonuçları açıklandı

Bakın kaç kişi geceyi aç geçirdi? Çarpıcı araştırmanın sonuçları açıklandı

Fiyatlar 30 yılın zirvesine çıktı, 2 milyondan fazla yetişkin bir günü yemek yemeden geçirdi. İngiltere'de gıdaya erişim sorunu büyüyor, muhalefet ayakta.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Fiyatların son 30 yılın en yüksek oranına ulaştığı İngiltere'de 2 milyondan fazla yetişkinin geçen ayın bir gününü yemek yemeden geçirdiği açıklandı. 

Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Türkiye'nin kısıtlaması ekonomilerini sarstı: İsrail ihracat kısıtlamasını delmeye çalışıyor Haberi Görüntüle

7.3 MİLYON KİŞİNİN GIDAYA ULAŞIM GÜVENCESİ YOK

Veri  İngiltere'den yapılan bir araştırma sonucunda ortaya çıktı. Buna göre geçen ay 2 milyondan fazla yetişkin ayın bir gününü maliyetini karşılayamadıkları için yemek yemeden geçirdi.

Kamuoyu yoklamasına göre, ülkedeki yedi yetişkinden birinin gıdaya ulaşım güvencesi yok. Bu oran 7.3 milyon kişiye tekabül ediyor. 

Gıda kısıtlamasına giden ve öğün atlamak zorunda kalan İngilizlerin sayısı da yılın ilk üç ayında yüzde 57 arttı.

SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve bakıcıya 325 avro destek! İşte başvuru şartları ve detayları... SGK, Avrupa Birliği destekli projesini duyurdu! 7 bin anneye ve... Haberi Görüntüle

2.6 MİLYON ÇOCUK ÖĞÜNE ULAŞAMIYOR

Food Foundation isimli düşünce kuruluşu tarafından yapılan araştırmaya göre, 2.6 milyon çocuk eskisine oranla daha küçük öğünler yediklerini ya da öğün atlamak zorunda kaldıklarını ifade ediyor. Vakfın Başkanı Anna Taylor'a göre durum hızla "bir ekonomik krizden, sağlık krizine" doğru ilerliyor.

Food Foundation "şoke edici" ilk bulgular sonrası kamuoyu araştırmasını bir kez daha yaptıklarını ve aynı sonuçları aldıklarını açıkladı.

Bu hızlı kötüleşmede, artan enerji, gıda ve petrol fiyatları ile birlikte, sosyal yardım ödemelerinin enflasyonun geride kalması da gösteriliyor.

IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor IBAN’a at' uygulamasına dikkat! IBAN’a havale isteyenlere ceza geliyor! Bakanlık harekete geçti: 'POS çalışmıyor... Haberi Görüntüle

MUHALEFET: YIKICI BULGULAR

 Nisan ayında gıdaya erişim güvencesi olmayanların sayısının artması bekleniyor.

Guardian gazetesine göre, İşçi Parti'nin gölge kabinesindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jonathan Ashworth, elde edilen bulguları 'yıkıcı' olarak tanımladı.

Başbakan Boris Johnson'ı durumdan sorumlu tutan İşçi Partisi, "iktidarın elinde çözüm olmadığını" savunuyor.

Altında artık geri dönüş yok! Uzman isim ok yaydan çıktı diyerek uyardı: İki nokta çok önemli Altında artık geri dönüş yok! Uzman isim ok yaydan çıktı... Haberi Görüntüle

FİYATLAR 30 YILIN ZİRVESİNDE

İngiltere'de fiyatlar, son 30 yılda kaydedilen en yüksek oranlara ulaşmı durumda.

Merkez Bankası, ülkede son 30 yılın en yüksek enflasyon oranının görülmesinden sonra faiz oranını yüzde 0,75'ten yüzde 1'e çıkardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading