Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakanlıktan beklenen hamle geldi! Konut fırsatçıları ceza yağmuruna tutulacak

Bakanlıktan beklenen hamle geldi! Konut fırsatçıları ceza yağmuruna tutulacak

Konut fırsatçılığı için düğmeye basıldı. Faiz indirimi sonrasında durumu fırsata çevirmeye çalışanlara ceza yağmuru geliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:17

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu özel ekip ile konutta faiz indirimi akabinde durumu fırsata çevirmeye çalışacak inşaat şirketleri ve emlakçıları belirledi. Bir günde yüzde 30'a yakın zam yapan fırsatçılara ceza verileceği bildirildi.

Nakit paraya ihtiyaç duyanlara o bankadan kampanya! 100.000 TL ihtiyaç... Haberi Görüntüle

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Vergi Denetim Kurulu yetkilileri, konut sahibi olmayı kolaylaştırma ve sektörü canlandırmak için tasarlanan faiz indirimini fırsata çevirip, fahiş fiyat artışları yaparak vatandaşların mağduriyete sürükleyen, vergisel kayıp ve kaçakçılara yol açanlara göz açtırılmayacağını, vatandaşları korumak için fırsatçılara yönelik her türlü önlemlerin alınacağını söyledi.

Bu doğrultuda, Kurul bünyesinde hazırlanan özel bir ekip tarafından yürütülen çalışmalarda online satış platformlarından elde edilen veriler, mükelleflerin vergi beyan ve bildirimleri, tapu ve banka vb. birçok veri çapraz şekilde incelendi. Analiz çalışmaları neticesinde bir günde milyon TL'leri ve yüzde 30'ları bulan ani fiyat artışları ile vergisel kayıplar rapor edildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Merkez Bankası'ndan bankalara talimat: O işlemlerde faiz... Haberi Görüntüle

İNCELEME SÜRECİ BAŞLATILIYOR

Bu olay sonrasında riskli olduğu değerlendirilen başta inşaat şirketleri ve emlakçılar için, hızlı ve etkin vergi inceleme süreci başlatılacağı yönünde çalışmalar başladı.

Gayrimenkul satışlarını gerçek satış bedelinin altında beyan eden veya hiç beyan etmeyenler hakkında gelir veya kurumlar vergisi, katma değer vergisi, tapu harcı olmak üzere vergi tarhiyatlarının yapılacağı ve cezaların kesileceği iddia ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading