Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakanlık sosyal yardım ödemelerine başladı! Başvuru yapan milyonlarca vatandaşa maddi destek verilecek

Bakanlık sosyal yardım ödemelerine başladı! Başvuru yapan milyonlarca vatandaşa maddi destek verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, durumu olmayan vatandaşlara maddi yardım yapmaya devam ediyor. Bu yardımlar her geçen gün biraz daha gerçekleşiyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:36

Emlak365'in haberine göre, Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli veya düzensiz sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programları kapsamında yapılan bu sosyal yardım ödemeleri hakkında büyük bir merak yaşanıyor. Kimler sosyal yardım alabilir? Kimlere ne kadar sosyal yardım yapılır? Sosyal yardımların başvuru şartları nelerdir? Sosyal yardım ödemeleri nasıl yapılır? Aylık veya tek seferlik ödeme yapılan sosyal yardımlar hangileridir?

Cevdet Yılmaz enflasyon için tarih verdi: Tek haneye ulaşacağız Haberi Görüntüle

600 TL DOĞUM YARDIMI ALMA İMKANI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım programlarından birisi doğum yardımıdır. Bu sosyal yardım programı kapsamında 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra canlı doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları yararlanabilmektedir. Bu yardım programında herhangi bir maddi şart bulunmamaktadır. Tek seferlik olmak üzere annelere birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL doğum yardımı ödemesi yapılmaktadır.

Yarın herkes A101'e koşacak! 29 Mart A101'de bayram alışverişi için... Haberi Görüntüle

EŞİ VEFAT EDEN KADINLAR SOSYAL YARDIM ALIYOR

Hanelerinde herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve son resmi nikahlı eşini kaybetmiş olan kadınlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardım programından yararlanan kadınlara aylık 325 TL ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler her ay değik iki ayda bir verilmektedir. Eşi vefat eden kadınlara Aile Bakanlığı iki ayda bir 650 TL vermektedir.

Turistik trenlere iki rota daha! Bakan Uraloğlu açıkladı Haberi Görüntüle

40 BİN TL'YE KADAR BARINMA YARDIMI VERİLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Baskanlığı'nın en yüksek miktarlı sosyal yardım programı barınma yardımı oluyor. Oturulmayacak kadar eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahipleri evlerinin bakımı ve onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı, afet kapsamında ev eşyası yardımı alabilmektedirler. Bu sosyal yardımı alabilmek için hane içinde kişi başı düşen gelir asgari ücretin üçte birinden fazla olmamalıdır. Ayrıca yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özellikler aranıyor. Onarımı yapılacak evin veya ev yapılacak arsanın tam hisseli tapusuna sahip olunması gerekiyor. İhtiyaca göre belirlenen kriterlerle değişmekle beraber ev onarımlarında 20 Bin TL, prefabrik ev yapımlarında 30 Bin TL, betonarme ev yapımlarında 40 Bin TL destek verilmektedir.

Yatırımcılarının yüzünü güldürdü: SASA yüzde 700 bedelsiz sermaye artırım kararı... Haberi Görüntüle

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ELEKTRİK FATURASI YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'Nın herhangi bir sosyal yardım programından yararlanan ailelere aynı zamanda elektrik faturası yardımı veriliyor. Bu sosyal yardım için vatandaşların herhangi bir başvuru yapmalarına gerek yok. Elektrik faturaları ile PTT şubelerine gidenler bu sosyal yardımı teahsil edebiliyorlar. Aylık verilen bu sosyal yardım kapsamında vatandaşlar 1-2 kişilik haneler için 68 TL, 3 kişilik haneler için 91 TL, 4 kişilik haneler için 114 TL, 5 kişilik ve daha fazla kişilik haneler için 137 TL yardım almaktadırlar.

Bakan Bolat cari açık için tarih verdi: '32 milyar dolar... Haberi Görüntüle

YAŞLILARA HER AY SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ YAPILIYOR

Sosyal güvencesi olmayan yalı vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım verilmektedir. Bu sosyal yardımı alabilmek için 65 yaş üzeri olmak gerekiyor. Ayrıca bir de maddi şart bulunuyor. Yaşlı aylığı alacak kişi ile eşinin gelirleri dikkate alınarak yapılacak hesaplamayla kişi başı düşen aylık gelir net asgari ücretin üçte birinden az olmalıdır. Bu şartı yerine getirenlere 828 TL ödeme yapılmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading