Yandex Metrica

Bakanlık ilk adımı açıkladı! Dolarda hareketlilik sürüyor: Yeniden 17 TL'yi aşarak yükselişe geçti

Bakanlık ilk adımı açıkladı! Dolarda hareketlilik sürüyor: Yeniden 17 TL'yi aşarak yükselişe geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu akşam ekonomiye ilişkin atılan adımların paylaşılacağını açıklamasının ardından dolar yüzde 2.6 geriledi. Gün içinde 17.37'ye kadar çıkan dolar açıklamalar sonrası düşüşe çekti. 16.76 seviyesine kadar gerileyen dolar kuru yeniden 17.20 seviyelerine geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

DOLAR KURUNDA HAREKETLİLİK SÜRÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "yeni adımlar silsilesi duyurulacaktır" açıklamasının ardından dolar kurunda düşüş yaşandı. Ancak daha donra dolar kuru yeniden yükselişe geçerek 17.20 TL bandına geldi. Gün içerisinde 17,52 zirvesini gören dolar/TL kuru saat 19.20 sıralarında ani bir düşüşle 16,95'e kadar geriledi.

Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Vatandaşın kredi borcu dudak uçuklattı! Geçim sıkıntıları başlıyor Haberi Görüntüle

AÇIKLAMALARLA DOLAR KURU DÜŞÜŞE GEÇTİ

18,56 zirvesini gören avro/TL ise aynı dakikalarda 18.23 seviyesine kadar düştü. İlerleyen saatlerde dolar/TL'nin 16,90 civarında sabitlendiği görüldü.

Saat 19.00'da ise Hazine ve Maliye Bakanlığı atılacak yeni ekonomi adımlarının bu akşamdan itibaren açıklanacağını duyurmuştu.Bu 'adımlar silsilesinden' ilkinin açıklanmasıyla dolar yeniden 17.20 TL'ye yükseldi.

Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları paylaştı Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları... Haberi Görüntüle

YENİDEN DOLAR KURU 17.20 SEVİYESİNE GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan duyuruda, “Başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan bazı ekonomi başlıklarında, ekonomi yönetimimiz Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edecek olup; atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren Bakanlığımız ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

Hazine'den yeni adımlara ilişkin ilk açıklama saat 22.46'da geldi ve Gelire endeksli senet açıklamasının ardından dolar kur yeniden 17.20 seviyelerine yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading