Yandex Metrica

Bakan Yanık müjdeyi duyurdu! Ödemelere tarihi artış geliyor

Bakan Yanık müjdeyi duyurdu! Ödemelere tarihi artış geliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ocak ayı mmeur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı ve engelli aylığının artırıldığını ifade ederek hesaplara yatırılacağını ifade etti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:43

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında yeni rakamları duyurdu.

Vatandaşlar sosyal medya üzerinden anlaştı! Restoran ve kafelere fahiş fiyat boykotu hafta sonu başlatılıyor! Vatandaşlar sosyal medya üzerinden anlaştı! Restoran ve kafelere fahiş fiyat... Haberi Görüntüle

SED ÖDEMESİ 1649 TL'YE YÜKSELDİ

Sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.084 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 865 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 1.298 TL’ye, evde bakım yardımı 2.354 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemesi de 1.649 TL’ye yükseldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

HESAPLARA YATIRILACAK

Bakan Yanık, Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle Sosyal Yardım modelleri kapsamındaki ödemelere ilişkin yaptığı açıklamada engelli ve yaşlı aylıkları, evde bakım yardımı ve çocuklar için ödenen SED ödemelerinin yapılan artışla birlikte hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını bildirdi.

Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Çok sert düşecek! Uzman isimden borsa ve gayrimenkul uyarısı Haberi Görüntüle

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI TUTARLARI ARTIRILDI

Yaşlı ve engelli aylığı tutarlarının artırıldığına işaret eden Bakan Yanık, yaşlı aylığının 828 TL’den 1.084 TL’ye, yüzde 40-69 engelli aylığının 661 TL’den 865 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığının da 991 TL’den 1.298 TL’ye yükseldiği bilgisini paylaştı.

18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 661 TL’den 865, TL’ye yükseldiğini kaydeden Bakan Yanık, ağır silikozis hastalarının aylığının 1.819 TL’den 2.382 TL’ye çıktığını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading