Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Vedat bilgin açıkladı! 3600 ek göstergenin kapsamı genişliyor

Bakan Vedat bilgin açıkladı! 3600 ek göstergenin kapsamı genişliyor

Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girecek. Konuyla ilgili bütçe görüşmelerinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Başlangıçta 4 meslek grubunu kapsıyordu. Biz onu genişlettik, yaklaşık 6 milyona çıkardık. Bu, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı en köklü sosyal düzenlemedir.'' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:09

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde konuşurken milyonların merakla beklediği EYT ve 3600 ek gösterge konusuna değindi.

Bakanı Bilgin, kamu çalışanlarına yönelik toplu sözleşmede enflasyonun etkilerinden korumaya yönelik maddelerin yer aldığını, beslenmeden yakacak yardımlarına kadar düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu canlı yayında müjdeleri tek tek sıraladı: Yeni metrolar... Haberi Görüntüle

''YAKLAŞIK 6 MİLYONA ÇIKARDIK''

3600 ek gösterge konusunda yasal bir düzenlemeye gidildiğini anımsatan Bilgin, "Başlangıçta 4 meslek grubunu kapsıyordu. Biz onu genişlettik, yaklaşık 6 milyona çıkardık. Bu, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı en köklü sosyal düzenlemedir. Bu, Türkiye'nin son yıllarda yaptığı en köklü sosyal düzenlemedir. Bu düzenlemenin daha fazla genişletilmesine yönelik talepler var. O konu da gündemimizde. Onunla ilgili de bir çalışmayı yapıyoruz. Ümit ediyorum Meclisimize takdim edeceğiz" dedi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonist yeni vergi... Haberi Görüntüle

HEM MAAŞLARI HEM İKRAMİYELERİ ARTACAK

Öte yandan milyonlarca memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girecek. Yeni yılda emeklilik dilekçesi vereceklerin sayısının 300 bini bulması bekleniyor. Yılda yaklaşık 100 bin personel alımı yapılan kamu kurumlarına alınan personel sayısı da yükselecek. Ek gösterge düzenlemesi ile birlikte kamu çalışanlarının hem maaşları hem de ikrâmiyeleri artacak.

İslam Memiş uyardı: Düğün yapacaklar ve altın borcu olanlar için... Haberi Görüntüle

''BU AY MECLİS'E İNTİKAL EDECEK''

EYT düzenlemesinde bütün veriler ortaya çıktıktan sonra karar vereceklerini dile getiren Bilgin, "Onun için buradan, bu akşam bir karar açıklamama yönelik beklenti, doğru bir beklenti değil. EYT konusunda bütün verileri belirledikten sonra, zaten çok geçmeyecek merak etmeyin, 10 gün, 15 gün, 20 gün sonra, bu ay içerisinde Meclis'e intikal edecek, o zaman etraflıca açıklayacağız." diye konuştu.

Ramazanın bereketi BİM'de! 22 Mart BİM aktüel ürünler kataloğu büyük... Haberi Görüntüle

''TEKNİK BÖÜLÜMÜYLE İLGİLİ PROBLEMLER VAR''

''Çalışmanın teknik bölümüyle ilgili problemler var.'' diyen Bakan Bilgin, ''1999 öncesi işe girenlerle ilgili bizde dijital ortamlarda kayıt sistemi yoktu. Bunların büyük çoğunluğu iş değiştirmiş, evrakları kaybolmuş. Bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading