Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan resmen açıkladı! Akaryakıt fiyatlarını bekleyen büyük tehlike! Petrol stokları tükeniyor!

Bakan resmen açıkladı! Akaryakıt fiyatlarını bekleyen büyük tehlike! Petrol stokları tükeniyor!

Petrol arzının sınırlandırılması nedeniyle akaryakıt fiyatları her geçen gün yükselirken Suudi Arabistan Petrol Bakanı'ndan korkutan açıklama geldi. Prens Abdülaziz bin Selman, 'Dünya enerji kapasitesinin tükenmesiyle karşı karşıya' dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Rusya Urayna savaşının da etkisiyle tüm dünyada durma noktasına gelen petrol arzı devletleri korkutuyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Suudi Arabistan Petrol Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman ise daha büyük bir tehlikeye dikkat çekti.

Mutfakların vazgeçilmezi ayçiçek yağında dikkat çeken bir indirim yapıldı. Haberi Görüntüle

"HAYATIMDA BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

1980'lerden beri Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantılarına katılan Selman, "Ben bir dinozorum, ama hayatımda böyle şey görmedim" dedi.

Suudi Petrol Bakanı "Dünyanın varolan gerçekliğe uyanması lazım. Dünya her düzeyde enerji kapasitesinin tükenmesiyle karşı karşıya" diye ekledi.

Emeklilere özel indirim ve kampanyalar geliyor! Bakan Işıkhan duyurdu: Market,... Haberi Görüntüle

"UZUN ZAMANDIR UYARIDA BULUNUYORDUK"

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Petrol Bakanı Süheyl Mazruyi de yakın gelecekte küresel çapta pandemiden çıkıldığında enerji tedariki talebinin artacağını, ama OPEC ile OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun, daha fazla yatırım yapılmadan, bu talebi karşılayamayabileceğini söyledi.

"Yatırım eksikliği konusunda uzun zamandır uyarıda bulunuyorduk. Yatırım eksikliği birçok ülkenin başına dert açmaya başladı" diyen BAE Petrol Bakanı, petrol piyasasının 'siyasallaşmasının' arz fiyatlarını yükselttiğini belirtti.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonist yeni vergi... Haberi Görüntüle

RUSYA PETROL ÜRETİMİNİ KISITLAYACAK

Daha önce AB Komisyonu, Moskova üzerindeki ekonomik baskıyı artırmak amacıyla Rus petrolüne 6-9 ay sonra tam ambargo uygulanmasını önerdi, ama AB üyesi ülkelerin hükümetleri arasında henüz bu konuda görüş birliği sağlanmış değil. Bir analist, AB'nin Rus petrolünün ithalatını tümden yasaklaması durumunda, Rusya'nın petrol üretimini 1-2 yıl içinde kısmak zorunda kalacağı tahmininde bulundu.

Nitekim BAE Petrol Bakanı, konferansta "Şimdilik petrol sıkıntısı yok ve bu nedenle OPEC+'nın kademeli üretim artışlarını hızlandırmasına gerek yok. Piyasa dengeli” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading