Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Nebati'den son dakika döviz kuru açıklaması: Doların 25-30 olmasını bekliyorlar

Bakan Nebati'den son dakika döviz kuru açıklaması: Doların 25-30 olmasını bekliyorlar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, döviz kuru üzerinden Türkiye'ye ekonomik darbe gerçekleştirmek isteyenlere yanıt verdi. Nebati konuya ilişkin, 'Dolar kurunun 25-30 olacağını bekliyorlar. Niye olsun? Türk Lirası en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok. Vatandaş rahat etsin' ifadesinde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:01

Türkiye'ye döviz kuru üzerinden ekonomik darbe gerçekleştirmek isteyenlere karşı düzenlenen Kur Korumalı Vadeli Mevduat hesapları vatandaşlara kazandırmaya devam ederken, dovizin hazine kasasında kalmasına yardımcı oluyor. Bu şekilde hem vatandaş mevduatından gelirini artırıyor hem de devletin ekonomik saldırılara karşı kasası güçleniyor. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memleketi Şanlıurfa'da Çay TV canlı yayınında konuya ilişkin değerlendirme yaptı ve ellerini ovuşturarak döviz kurunun yükselmesini bekleyenlere cevap verdi. Bakan Nebati, Kur Korumalı Mevduat sisteminde toplanan paranın 557 milyar lirayı aştığını ve halen yükseldiğini dile getirdi.

Fed faiz kararı sonrasında dolar ne kadar oldu? TCMB faiz... Haberi Görüntüle

'VATANDAŞ RAHAT ETSİN'

KKM sisteminin Hazine’ye maliyetinin 14 milyar lira olduğunu açıklayan Bakan Nureddin Nebati sözlerini şöyle sürdürdü:

"Niye çok düşük? Dolar kurunun 25-30 olacağını bekliyorlar. Niye olsun? Türk Lirası en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok. Vatandaş rahat etsin. Hazine’ye olan yükü… Ne olacak biz asgari ücretteki vergiden vazgeçtik. Bize yükü 49 milyar lira. Tamamını kapattık (KKM) bunun yıl sonuna kadar yükü 15 milyar lira. Ne yükü nereden bunu çıkarıyorlar? Dolayısıyla bu iş tuttu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading