Yandex Metrica

Bakan Nebati'den muhalefete faiz mesajı! 'Faiz lobilerinin emrinde gibi davranıyorlar'

Bakan Nebati'den muhalefete faiz mesajı! 'Faiz lobilerinin emrinde gibi davranıyorlar'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Turkuvaz Medya Merkezi'nde gerçekleşen Türkiye Yüzyılı Zirvesi'nde önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, "Milli gelirimiz faize değil yatırıma gidiyor. Bütçede yatırım harcamasının sermaye giderlerinden oluştuğunu bilmezlikten geliyorlar. Muhalefet faiz lobilerinin emrinde gibi davranıyor." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:18

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Turkuvaz Medya Merkezi'nde gerçekleşen Türkiye Yüzyılı Zirvesi'ne katıldı. Bakan Nebati, "Bundan 100 sene evvel İstiklal mücadelemizden zaferle çıktıysak bugün de zaferle ayrılan bizler olacağız. Korona döneminde Türkiye diğer ülkelerden pozitif ayrılmıştır." dedi.

Bundan 100 sene evvel İstiklal mücadelemizden zaferle çıktıysak bugün de zaferle ayrılan bizler olacağız diyen Bakan Nebati, "İnanıyorum ki bu salondaki herkes Türkiye Yüzyılı'na katkıda bulunmuş ve bulunacaktır.Korona döneminde Türkiye diğer ülkelerden pozitif ayrılmıştır." ifadesini kullandı. 

Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Tüketiciyi aldatan reklamlara af yok! Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı Haberi Görüntüle

"MUHALEFET FAİZ LOBİLERİNİN EMRİNDE"

Milli gelirin faize yatırıma gittiğine vurgu yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,"Bütçede yatırım harcamasının sermaye giderlerinden oluştuğunu bilmezlikten geliyorlar. Muhalefet faiz lobilerinin emrinde gibi davranıyor.Turizmin altın yılı olan 2019'un da üzerinde bir performans göstermeyi başardık. Rekor kırıyoruz." dedi. 

Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Avrupa Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu Haberi Görüntüle

ENFLASYON MESAJI 

Yıllık enflasyonun düşüşü Aralık'ta da devam ettiğinin altını çizen Bakan Nebati konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Ekonomideki tüm paydaşlarla enflasyonu indirmeyi başardık. İnşallah daha da indireceğiz. Katılım Finans Garanti Fonu'nu devreye sokuyoruz. Bu ülke içerisinde çiftçi tarımla ilgili bir talepte bulunuyorsa biz hazırız. Esnaf bir ihtiyacı var. Karşılamaya hazırız. KOBİ başta olmak üzere tüm ithalatçılarımızın talebini karşılamaya hazırız. İFM'yi aynı zamanda bir Fintek Merkezi haline getriiyoruz. 17 Şubat -4 Mart'ta İzmir'de İKtisat Kongresi düzenliyoruz.EYT'nin hesabı kitabı hazır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading