Yandex Metrica

Bakan Nebati açıkladı! 'Rusya-Ukrayna savaşına rağmen 46 milyar dolar gelir elde edildi'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya adresinden turizm sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati,"Salgın sonrası ortaya çıkan küresel zorluklar ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen 2022 yılında turizm hedeflerimizi tutturduk" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:18

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından 2022 yılına ait turizm geliriyel ilgili açıklamada bulundu. Bakan Nebati, "Salgın sonrası ortaya çıkan küresel zorluklar ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen 2022 yılında turizm hedeflerimizi tutturduk. 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 71,1 artışla ülkemizi toplam 51,4 milyon kişi ziyaret etmiş ve bu kapsamda 46,3 milyar dolar turizm geliri elde edilmiştir." dedi. 

IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var IMF Başkanı Georgieva'dan küresel ekonomi uyarısı: Endişelenecek çok şey var Haberi Görüntüle

"ELDE EDİLEN GELİR TAKDİRE ŞAYAN"

Türkiye'nin turizm potansiyelini 2022 yılında daha ileriye taşıyarak turizm gelirlerimizin turizmin altın yılı olan 2019 yılındaki 38,9 milyar doları aşılmasını sağladılarını vurgulayan Nebati,"Turizmde elde ettiğimiz takdire şayan bu başarıyla birlikte, turizm sektörümüzde yepyeni bir dönem başlamış, ülkemiz adeta turizmin süper ligdeki yeni konumunu güçlendirmiştir" açıklamasında bulundu.  

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

BU YIL HEDEF 56 MİLYAR DOLAR GELİR 

Ülkemizin turizmde bir marka haline gelmesi için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da gastronomi, doğa, sağlık ve kültür gibi birçok alanda turizmin yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetlerine devam edileceğini ifade eden Bakan Nebati ,"2023 yılı hedefimizi de artırarak, 60 milyon turist ve 56 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı kapsamında 2028 yılı hedefimiz ise 90 milyon turist, 100 milyar dolar gelirdir" dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading