Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Bakan Kirişçi'den Tahıl koridoru açıklaması: 633 gemiyle 16,9 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındı

Bakan Kirişçi'den Tahıl koridoru açıklaması: 633 gemiyle 16,9 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi: Bugün itibarıyla tahıl koridorundan 633 gemiyle 16,9 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:17

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Medya Kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Bakan Kirişci'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

21 Mart dolar neden düşüyor? Dolar düşmeye devam eder mi?... Haberi Görüntüle

'TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDE BULUNURLUK SIKINTISI YAŞAMIYORUZ'

Bugün itibarıyla tahıl koridorundan 633 gemiyle 16,9 milyon ton tahıl ve gıda ürünü taşındı. Dünya 2022 yılını gıda arzında aksamalarla geçirirken, hamd olsun ülke olarak temel gıda ürünlerinde bulunurluk sıkıntısı yaşamıyoruz.

Akaryakıt fiyatlarında son durum! 27 Mart benzine ve motorine zam... Haberi Görüntüle

'ÇİFTÇİLERİMİZE 40,4 MİLYAR TARIMSAL DESTEKTE BULUNDUK'

2022 yılında çiftçilerimize 40,4 milyar TL tarımsal desteklemede bulunduk.

Bitkisel üretimimizi, 2021 yılına göre yüzde 9,1 oranında artırarak 118,4 milyon tondan 128,6 milyon tona çıkardık ve bu rakamla tüm zamanların rekorunu kırdık.

Çikolata sevenler yandı! Eti sevilen çikolatalarına zam yaptı: İşte güncel... Haberi Görüntüle

'30 MİLYON DOLAR  CİVARINDA TARIM İHRACATIYLA KAPATMIŞ OLACAĞIZ'

Geride bıraktığımız yıl içinde gerçekleştirdiğimiz hizmetleri paylaşmak istiyorum. Her şeyden önce tarımın stratejik bir sektör olduğunu ve gıda meselesi için gerek dünyanın gerekse bizim için milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulamak isterim.

2022 yılını 30 milyar dolar civarında tarım ihracatıyla kapatmış olacağız.

2024 FED faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Mart ayı ABD... Haberi Görüntüle

'MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİNİ 5 AY ÖNE ÇEKMİŞ OLDUK'

Çiftçilerin girdi alımlarını olabildiğince kolaylaştırdık. Bu yılın mart ayında 1 milyon 152 bin çiftçimize ödenmesi gereken 8.6 milyar mazot ve gübre desteğimizi 2022 yılı Kasım ayı itibarıyla 5 ay öne çekmiş olduk. Üreticimiz tarlaya giderken herhangi bir şekilde girdi temini ile ilgili bir sıkıntı yaşamamış olacak.

Kredi kartlarına bunlar yükleniyor. Mazot ve gübre almaya gittiğinde buradan bir mahsuplaşma sağlanıyor. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin verdiği 100 bin lira faizsiz krediyi 200 bin liraya çıkardık. Bunu mazot ve gübre desteğindeki aynileşmede olduğu gibi 100 bin TL'lik kısmı mazot ve gübre olarak kullanılabilecektir.

Türk Şeker ve Çaykur piyasa fiyatlamalarındaki dalgalanmayı engelledi. Hem de doğru politikalarımız sayesinde 2022 yılını operasyonel olarak karla kapattı. Bunlar zarar eden kuruluşlardı.

Buğday alım fiyatını yüzde 231, şeker pancarı alım fiyatını yüzde 245 artırdık.

Kiracılar ve ev sahiplerine son bir hafta süre! Bakanlığın uyarılarını... Haberi Görüntüle

'TARIM CEBİMDE MIBİL EN ÖNEMLİ ARAÇ OLACAK'

1 Ocak'tan itibaren Tarım Cebimde mobil uygulamamızı bu ülkenin vatandaşı olsun olmasın herkesin kullanabileceği mobil uygulamayı hizmete sunduk. Üretim planlamasının inşallah en önemli araçlarından biri olacaktır.

Cevdet Yılmaz açıklamıştı! İlk defa ev alacaklara devletten destek:180 ay... Haberi Görüntüle

'GÖKBEY HELİKOPTERLERİMİZİ ENVANTERİMİZE DAHİL EDİYORUZ'

Bir yıl içinde, 4 adet amfibik özellikteki tanker uçak ve yüksek çözünürlükte görüntü sağlayan, sayısal harita üreten, görev sistemleri ile teçhiz edilmiş 1 adet havadan yönetim uçağımız da filomuza dahil olacak.

Mülkiyeti bize ait yerli ve milli Gökbey helikopterlerimizi ve 16 uçağı daha envanterimize dahil ederek, filomuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı bugün hizmete giriyor! Mesafe 8 dakikaya inecek Haberi Görüntüle

ÜÇ BÜYÜK İLDE SU STOKU SAĞLANDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, barajların doluluk oranına ilişkin de açıklama yaptı. Kirişçi,  İstanbul'a hiç su gelmemesi halinde 3,5 ay, Ankara'ya hiç su gelmemesi halinde ise 6 aydan fazla su stokunun olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Su Verimliliği Seferberliği başlatıldığını söyleyen Kirişci, 1 milyon 493 bin 541 hayvana çip takıldığını belirtti. Kirişci, Uzman Eller Projesi desteğinin 100 binden 250 bine çıkarılacağını duyurdu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading