Yandex Metrica

Bakan Kirişci'den sözleşmeli personele müjde! 17 bin 438 kişi kadroya geçecek

Bakan Kirişci'den sözleşmeli personele müjde! 17 bin 438 kişi kadroya geçecek

Bakan Kirişci'den sözleşmeli personele müjde geldi. Bakan Kirişci 17 bin 438 sözleşmeli personelin kadroya geçeceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:17

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci sözleşmeli personele kadro müjdesi verdi. Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası'nın 7'nci Olağan Genel Kurulu'na katılan Bakan Kirişçi 17 bin 438 sözleşmeli personelin kadroya geçeceğini söyledi.

Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk adım atılabilir Asgari ücrete özel formül: Devlet devreye giriyor: O tarih ilk... Haberi Görüntüle

'GENÇLERİ TARIMSAL ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA DAHA FAZLA GÖRMEK İSTİYORUZ'

Tarımın, Türkiye'nin ve 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik alanlarından biri olduğunu söyleyen Bakan Kirişci, şu şekilde konuştu:

Gıda güvenliğini, tarımda 'Türkiye Yüzyılı'nın birinci önceliği olarak değerlendiriyorum. Tarım politikalarımızı bu ana eksen etrafında şekillendirmemiz gerekir. Alın teri döken eli öpülesi çiftçilerimiz ile akıl teri döken bakanlık çalışanlarımızı, 'Türkiye Yüzyılı'nda daha büyük hedeflere ulaştırmak temel amacımızdır. Bakanlığımıza kazandırdığımız ve önümüzdeki dönemde kazandıracağımız genç çalışanlarımız ile genç çiftçilerimizi geleceğimizin teminatı olarak görmekteyiz. Gençleri tarımsal üretimin her aşamasında daha fazla görmek istiyoruz.

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

'GIDA MESELESİ MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR'

Tarımda dijitalleşmeye çok önem verdiklerini belirten Kirişci, sözlerine şu şekilde devam etti:

Göreve geldiğim günden bugüne sıklıkla dile getirdiğim gibi gıda meselesi, bir milli güvenlik meselesidir. Gıda arz güvenliği ve bunun gereği olan ürün planlaması içinse teknolojik destek yani dijitalleşme esastır. Bunun ilk adımı olarak da 'ÇKS' olarak bilinen 'Çiftçi Kayıt Sistemi' ile ilgili bazı iş ve işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılması imkanını getirdik. Bu uygulama, 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu sayede bürokrasiyi azalttık, çiftçimizin zaman ve emek israfını önledik. Birkaç günde yapılan iş ve işlemleri, birkaç dakikada yapma kolaylığı sağladık. Bu yılın ilk gününde ise 'TarımCebimde' mobil uygulamamızı hayata geçirdik. 'TarımCebimde' tamamıyla yerli ve milli bir uygulamadır. İlk günden bugüne uygulamanın hayata geçirilmesinde dökülen akıl ve alın teri tamamıyla bakanlığımız personeline aittir.

ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek: O banknotları bulmak güçleşecek ATM'lerden para çekenler dikkat! Kritik değişiklik bayram sonrası hayata geçecek:... Haberi Görüntüle

EN ÇOK STAJ İMKANI SUNAN KURUM

Yapılan çalışmayla hayvanların küpe uygulama ücretlerini artırdıklarına dikkat çeken Bakan Kirişci "İlgili kanun ve yönetmelik gereği hayvanlara uygulanan veteriner biyolojik ürün ve tanımlama araçlarının yani küpenin uygulama ücretlerini artırdık. Ücret artışlarına ilişkin bu kararımız uygulayıcı veteriner hekim, tekniker ve teknisyenlerimize hayırlı olsun. Ayrıca bakanlığımız, 2022 yılında 3 bin 657 lise ve üniversite öğrencisine staj imkanı sağlayarak, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hayata geçirilen 'Ulusal Staj Programı' kapsamında en çok staj imkânı sunan kurum olarak ödüle layık görüldü" dedi.

Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008 ve sonrasına dikkat! Emekliler başvuru yapmaya koştu! Çift maaş alabilmenin formülü açıklandı! 2008... Haberi Görüntüle

'3 BİN YENİ ÇALIŞMA ARKADAŞIMMIZ ARAMIZA KATILDI'

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda personel alım planlamalarına 2023 yılında da devam edeceklerini vurgulayan Kirişci, "2022 yılı içerisinde gençlerimize, ülkemize ve üreticimize hizmet etme fırsatı sağladığımız bin 200'ü yakın zamanda işbaşı yapacak olan toplamda 3 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katıldı" diye konuştu.

Günde 350 bin varil üretilecek: Komşudan Türkiye'ye petrol teklifi! Günde 350 bin varil üretilecek: Komşudan Türkiye'ye petrol teklifi! Haberi Görüntüle

'17 BİN 438 KİŞİ KADROYA GEÇECEK'

Bakan Kirişci, kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi düzenlemesi kapsamında Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğü başta olmak üzere tüm bakanlık birimlerinde 17 bin 438 sözleşmelinin kadroya geçirileceğini kaydetti. Kirişci, 'yeminli tarım müşaviri/tarım müşaviri' adı altında oluşturulacak meslek gruplarıyla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın iş yükünün azalacağını, bu adımla bazı iş ve işlemlerin hızlandırılması ve meslek mensuplarının istihdamının sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Kirişci, 'Türkiye Yüzyılı'nın tarım ve ormancılığın da yüzyılı olacağını kaydetti.
 


Loading